آخرین اخبار
۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵

فقط این قسمت از تخم مرغ را مصرف کنید/ فواید شگفت انگیز که از آن بی خبرید

فقط این قسمت از تخم مرغ را مصرف کنید/ فواید شگفت انگیز که از آن بی خبرید
بازدید:۳۴۱
صد آنلاین | زرده تخم مرغ اثرات فوق‌العاده ای بر روی پوست و مو دارد و همچنین “زرده تخم مرغ” حاوی مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و آهن است که برای بدن، مفید می باشند.
کد خبر : ۱۷۹۲۰۲

 به گزارش صد آنلاین ،تخم مرغ حاوی انواع مواد مغذی مهم و حیاتی است که اکثر افراد آن را در برنامه غذایی خود دارند و مرتب مصرف می‌کنند. البته میزان مصرف تخم مرغ در افراد متغیر است.

 

 

تخم مرغ دارای سه قسمت جداگانه شامل پوسته، سفیده و زرده است. زرده تخم مرغ قسمتی از تخم مرغ است که رویان در حال رشد را تغذیه می‌کند. به عنوان یک غذا، زرده منبع عمده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. ترکیبات زرده حاوی چربی و کلسترول و در حدود یک پنجم پروتئین است.

هنگامی که یک تخم مرغ خام را باز می‌کنید، زرده به شکل یک بخش دایره‌ای است و سفیده هم دور تا دور زرده و به صورت محافظی برای جنین رو به رشد قرار گرفته است. زرده و سفیده تخم مرغ هر یک دارای فواید زیادی برای بدن هستند که در این مطلب به خواص زرده‌ی آن می‌پردازیم.

ارزش غذایی زرده تخم مرغ

ارزش غذایی و پروتئینی زرده تخم مرغ، که در رده بهترین پروتئین‌های مواد غذایی قرار دارد، حدودا ۷/۹۳ درصد است که این میزان با توجه به دیگر مواد غذایی بالا بوده و در اولین رده قرار می‌گیرد.

زرده تخم مرغ نسبت به سفیده تخم مرغ حاوی ویتامین‌های بیشتر است. هر زرده تخم مرغ حاوی هفت ویتامین B۶، B، B۱۲، A، D، E و K است. مقدار پروتئین موجود در هر زرده ۲ ٫ ۷ گرم است.

خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ

زرده تخم مرغ، یکی از معدود خوراکی‌هایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل در فرد سالم، می‌تواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود.

زرده تخم مرغ نیم پز یا عسلی غذای لطیفی به شمار می‌رود، بدین معنی که در فرد سالم دارای مزاج معتدل، هضم آن دشوار نیست. ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع می‌شود، خون معتدلی از آن تولید می‌گردد، فضولات اندکی از آن در بدن بر جای می‌ماند.

زرده تخم مرغ نیم پز یکی از بهترین خوراکی‌ها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون (قلب و شریان ها) است.

کسانی که مدام در حال کار با کامپیوتر هستند، می‌توانند از این خوراکی ساده و نیروبخش بهره‌مند شوند، تا به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن نشوند؛ یا دست کم روند آن را کندتر کنند.

زرده و سفیده تخم مرغ هر کدام ۱۳ نوع مواد معدنی دارند. این مواد معدنی عبارتند از کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم.

گرچه، هم سفیده و هم زرده تخم مرغ حاوی این مواد معدنی هستند، اما باید گفت که فواید زرده تخم مرغ بسیار ویژه است و دارای بیشترین مقدار مواد مختلف معدنی است.

زرده تخم مرغ و مغز گردو خاصیت ضد عفونی کننده دارد و برای درمان و مقابله با عفونت‌های بدن مؤثر است.

برای افرادی که رژیم گیاه خواری دارند تخم مرغ از منابع اصلی پروتئین محسوب می‌شود چرا که این افراد در رژیم غذایی شان نباید گوشت مصرف کنند.

۹۰ درصد از کلسیم تخم مرغ در زرده است؛ ۹۳ درصد از محتوای آهن آن در زرده است و تنها ۷ درصد آن در سفیده است.

فواید زرده تخم مرغ برای چشم

کاروتنوئید‌های موجود در زرده تخم مرغ، به ویژه کاروتنوئید لوتئین و زآکسانتین از مواد ضروری برای سلامت چشم است.

به گفته محققان، این کاروتنوئیدها، در زرده تخم مرغ که به صورت رنگدانه‌های رنگارنگی وجود دارند، خطر ابتلا به آب مروارید مرتبط با سن را کاهش می‌دهند و این از فواید زرده تخم مرغ است. / نمناک

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها