به گزارش صد آنلاین ،انگور از منابع پتاسیم محسوب میشود؛ بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر کمبود پتاسیم باعث بروز اختلال حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی میشود، به خصوص در افرادی که میوه و سبزی کم مصرف میکنند، عادت به خوردن انگور میتواند کمک کننده باشد. انگور دارای ترکیبهایی با خواص آنتیاکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطانهایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری میکند.
انگور میوهای است که از هزاران سال قبل زیر کشت میرفته و در دوران کهن، مورد تمجید و احترام بسیاری از تمدنهای دوران باستان بوده است. نهال انگور؛ به صورت خوشهای روی درختی به نام درخت مو رشد میکند و در مناطق معتدل در سراسر جهان از اروپا و آفریقا گرفته تا استرالیا و آمریکا و صد البته ایران پرورش داده میشود.
این میوهی دوست داشتنی محصولات فرآوری شدهی زیادی دارد و خاصیت انگور؛ در کنار طعم بی نظیرش باعث شده تا به یکی از پرطرفدارترین میوهها در دنیا تبدیل شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با تمام خواص انگور؛ و انواع گونههای آن آشنا کنیم، پس لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
خواص انگور در طب ایرانی
در طب ایرانی به خواص انگور، به صورت فراوان اشاره شده است. انگور مزاج گرم و تری دارد و در فصل تابستان میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده شود. البته باید توجه کرد انگور تازه نفخ زیادی تولید میکند. همچنین انگور میوهای بسیار زود هضم است و رطوبت مورد نیاز بدن را تأمین میکند. استفاده از خواص انگور را برای پاکسازی مجاری و عروق و ریه توصیه میکنند.
خواص انگور برای کاهش فشار خون
خوردن یک فنجان انگور یا ۱۵۰ گرم از آن، چیزی در حدود ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم را به بدن شما میدهد که حدود ۶٪ از نیاز روزانهی بدن شما به پتاسیم را تأمین میکند؛ مصرف کم پتاسیم میتواند به افزایش خطر فشار خون بالا بیانجامد و در نتیجه به مشکلات و بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی منجر شود.
کمتر از بیماریهای قلبی رنج برده و عمر طولانیتری نسبت به سایرین دارند، وجود پتاسیم بالا باعث میشود تا خاصیت انگور، بسیار زیاد باشد. همچنین انگور به خاطر داشتن مقدار زیادی از ترکیبات مفید برای بدن است که میتوانند از بدن در برابر برخی از انواع مشخص سرطان محافظت کنند. رسوراترول یکی از ترکیبات مفید موجود در این میوه است که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده و قدرت آن در پیشگیری و درمان سرطان به خوبی اثبات شده است.
اگرچه ترکیب مواد مفید بی نظیر موجود در فواید انگور؛ در کنار هم میتوانند باعث خاصیت انگور در درمان سرطان باشند. علاوه بر رسوراترول، انگور شامل مقدار خوبی از کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است که همهی آنها میتوانند به ایمن سازی بدن در برابر سرطان کمک کنند.
خواص انگور برای دیابت
هر فنجان انگور ۲۳ گرم قند را در خود دارد که به همین خاطر میتواند گزینهی خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد؛ این میوه شاخص گلیسمی پایین ۵۳ را دارد و همین عدد نشان میدهد که خواص انگور، میتواند سرعت خوبی در بالا بردن میزان قند خون داشته باشد. علاوه بر این، خاصیت انگور میتواند باعث بالا بردن میزان قند خون شود.
رسوراترول میزان حساسیت بدن به انسولین را افزایش میدهد که به کمک آن بدن میتواند از گلوکز بهتر استفاده کند و در نتیجه سطح قند خون را کاهش دهد. رسوراترول همچنین میتواند تعداد گیرندههای گلوکز در غشای سلول را افزایش دهد که میتواند روی سطح قند خون، اثر مثبتی داشته باشد. کنترل سطح قند خون در طول زمان میتواند خطر ابتلاء به دیابت را کاهش دهد و به همین علت خاصیت انگور؛ در این زمینه از اهمیتی حیاتی برخوردار است.
خواص انگور برای سلامت چشم
حقیقت کمتر شنیده شده دربارهی خواص انگور؛ این است که ترکیبات گیاهی موجود در انگور میتوانند از بافت چشم در برابر بیماریهای شایع بیماری محافظت کنند. در یک تحقیق نشان داده شد که موشهایی که از رژیم غذایی حاوی انگور استفاده کرده بودند، به نسبت سایر موشها، عملکرد شبکیهی بهتری داشتند و به آسیب بینایی کمتری دچار شدند.
تحقیقات بسیاری نشان دادهاند که خواص انگور، به خاطر وجود ترکیبات زیادی از آنتی اکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین است و این مواد میتوانند به محافظت از چشم در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی که از صفحات نمایش ساطع میشود کمک کنند.
خواص انگور برای تقویت حافظه
انگور در پیشگیری از بیماریها و تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن را بررسی کردیم اما جالب است بدانید خوردن انگور؛ میتواند فواید بسیاری برای سلامتی مغز و تقویت حافظه داشته باشد.
نوشیدن ۲۳۰ میلی لیتر آب میوه انگور؛ میتواند سرعت حافظه و خلق و خو را ۲۰ دقیقه پس از مصرف، بهبود ببخشد. همچنین تحقیقاتی که بر روی موشها انجام شده نشان میدهد که دریافت رسوراترول موجود در انگور به مدت ۴ هفته، مهارت یادگیری، حافظه و خلق و خو را تقویت میکند. علاوه بر آن در بخشهایی از مغز موشها و جریان خون آنها رشد و افزایش دیده شد.
خواص انگور برای سلامت قلب
انگور قرمز به خاطر حجم بالای آنتیاکسیدان موجود در آن است که به سیستم قلبی و عروق کمک میکند. آنتی اکسیدانهای موجود در انگور قرمز التهاب را کاهش میدهند و رگهای خونی را آرام میکنند، همچنین درست به اندازهی آسپرین، خون را رقیق کرده و از لخته شدن پلاکتها جلوگیری میکنند. این مواد مغذی معمولاً در پوست و دانههای انگور قرمز وجود دارند.
برای بهبود عملکرد قلب میتوانید از خواص انگور قرمز؛ استفاده کرده و آن را در برنامهی غذایی خود جای دهید، اما به خاطر داشته باشید که انگور میتواند میزان قند خون را افزایش دهد به همین جهت مصرف بیش از حد آن توصیه نمیشود.
خوردن انگور در حالت ناشتا
یکی از مهمترین نکات در داشتن یک رژیم غذایی سالم، دانستن آداب غذا خوردن و خواص هر ماده غذایی است. بعضی از میوهها مانند هندوانه یا انواع آجیلها میتوانند در صورت خورده شدن با شکم خالی، به معده و بدن کمک کنند اما برخی از میوهها اگر ناشتا خورده شوند، میتوانند مضر باشند؛ انگور یکی از این میوهها است.
هیچ وقت انگور را با شکم خالی نخورید. مقدار زیاد انگور میتواند باعث افزایش اسید در معده شده و به پوشش داخل معده و روده آسیب بزند. همچنین خوردن انگور به صورت ناشتا میتواند به سردرد، التهاب معده و حالت تهوع منجر شود. انگور به دلیل داشتن اسید سالیسیلیک میتواند تحریک پذیری معده را افزایش دهد.
قرار دادن این میوهی خوشمزه در سبد غذایی ما، میتواند به پیشگیری از بسیاری بیماریها کمک کرده و به سلامت بدن کمک کند. با این وجود، یادآوری این نکته ضروری است که مصرف بی رویهی هر مادهی غذایی میتواند برای سلامت ما خطر آفرین باشد؛ در نتیجه بهتر است پیش از استفاده از رژیمهای غذایی خودساخته، با یک پزشک تغذیه مشورت داشته باشیم تا با مصرف درست مواد غذایی، سلامتی و شادابی را برای خود فراهم کنیم.
منبع: مهر