به گزارش صد آنلاین ،ادر مقالهای که به تازگی توسط دکتر جان ام. پزوتو، (Dr. John M. Pezzuto) در مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی (Journal of Agriculture and Food Chemistry)، انتشار یافته، نگاه دقیقتری به اصطلاح «سوپرفودها» شده و استدلال قانعکنندهای ارائه میشود که نشان میدهد انگور تازه شایسته قرار گرفتن در رده بالای این فهرست است.
دکتر جان ام. پزوتو؛ متخصص برجسته در تحقیقات رسوراترول (نوعی ترکیب طبیعی با خواص آنتیاکسیدانی قوی که در برخی گیاهان یافت میشود) و سرطان و رئیس دانشکده داروسازی و علوم بهداشت دانشگاه وسترن نیو انگلند، با پشتوانه گستردهای از شواهد علمی، تحلیل مفصلی ارائه کرده است.
بر اساس این مقاله، واژه "سوپرفود" اگرچه بهطور گسترده استفاده میشود، اما تعریف علمی رسمی یا معیارهای استاندارد شدهای ندارد. مواد غذایی که معمولاً بهعنوان سوپرفود شناخته میشوند، اغلب بخشی از رژیم مدیترانهای هستند و معمولاً سرشار از ترکیبات طبیعی گیاهی هستند که به سلامت کلی بدن کمک میکنند.
پزوتو تأکید میکند که انگور در مقایسه با گزینههای شناختهشدهتری مانند توتها، اغلب نادیده گرفته میشود، درحالی که فواید سلامتی مشابهی دارد.
انگور، منبع طبیعی بیش از ۱٬۶۰۰ ترکیب مختلف از جمله آنتیاکسیدانها و سایر پلیفنولها مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانیدینها، کاتچینها، اسیدهای فنولیک و رسوراترول است.پلیفنولها بهخاطر فعالیت آنتیاکسیدانی و تأثیر بر فرآیندهای سلولی، عامل اصلی فواید سلامتی انگور شناخته میشوند. در واقع، این کل میوه انگور و ماتریس منحصربهفرد ترکیبات موجود در آن است که چنین اثرات بیولوژیکی قدرتمندی ایجاد میکند، نه یک جزء خاص.
تحقیقات گسترده با نتایج چشمگیر بیش از ۶۰ مطالعه علمی در مورد ارتباط انگور و سلامت منتشر شده و نقش انگور در سلامت قلب و عروق از جمله تقویت انبساط عروق خونی، بهبود گردش خون سالم و تنظیم سطح کلسترول، به خوبی اثبات شده است.
فواید چندبعدی انگور برای بدن مطالعات بالینی همچنین نشان میدهند که انگور از سلامت مغز (حفظ متابولیسم سالم مغز و تأثیرات مثبت بر شناخت)، سلامت پوست (مقاومت بیشتر در برابر اشعه ماوراءبنفش و کاهش آسیب DNA در سلولهای پوستی)، سلامت روده (تنظیم میکروبیوم روده و افزایش تنوع باکتریهای مفید) و سلامت چشم (بهبود تراکم رنگدانههای ماکولا و محافظت از شبکیه) پشتیبانی میکند.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف انگور میتواند بهصورت مثبت بیان ژنها را در سیستمهای حیاتی بدن تغییر دهد. دکتر پزوتو اشاره میکند که این تأثیرات در سطح ژنتیکی، احتمالاً نیروی محرک اصلی فواید سلامتی انگور هستند.
انگور با تنظیم مسیرهای ژنتیکی مرتبط با التهاب، استرس اکسیداتیو و متابولیسم سلولی، به بدن در مقابله با بیماریها کمک میکند. ترکیبات زیستفعال انگور (مانند رسوراترول) میتوانند مانند سوئیچهای مولکولی عمل کرده و ژنهای محافظتی را فعال کنند.این مطالعه نهتنها بر ارزش غذایی انگور تأکید میکند، بلکه پلی بین علم ژنتیک و تغذیه میزند و نشان میدهد که چرا یک رژیم غنی از مواد گیاهی میتواند در سطح مولکولی هم مؤثر باشد./ایرنا