آخرین اخبار
۰۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۹

واقعیت تلخ این روغن دوست داشتنی که نمی دانید

واقعیت تلخ این روغن دوست داشتنی که نمی دانید
بازدید:۳۵۵
صد آنلاین | اسید اولئیک، اسید چرب معروف موجود در روغن زیتون که همیشه به‌عنوان گزینه‌ای سالم معرفی می‌شود، حالا در تحقیقات جدید متهم به نقشی پنهان در افزایش وزن و چاقی شده است. آیا آن‌قدر که فکر می‌کردیم بی‌خطر بوده؟
کد خبر : ۱۷۸۰۳۷

 به گزارش صد آنلاین ، برخلاف باور رایج درباره خواص مفید روغن زیتون، پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد یکی از ترکیبات اصلی آن، یعنی اسید اولئیک، ممکن است در افزایش وزن و رشد سلول‌های چربی جدید نقشی کلیدی داشته باشد.

بر اساس یافته‌های اخیر، اسید اولئیک – که یک اسید چرب تک‌غیراشباع است – با دستکاری مسیرهای خاصی در بدن، تعداد سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد. این اسید از طریق فعال‌سازی پروتئینی به نام AKT2 و کاهش فعالیت تنظیم‌کننده‌ای به نام LXR، موجب می‌شود سلول‌های پیش‌ساز چربی سریع‌تر رشد کرده و تبدیل به سلول‌های چربی بالغ شوند.

در این مطالعه، موش‌ها با رژیم‌های مختلف حاوی چربی‌های گوناگون – مانند اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، شیر، روغن سویا و بادام‌زمینی – تغذیه شدند. جالب اینکه تنها اسید اولئیک توانست باعث تکثیر بیشتر سلول‌های چربی شود، که می‌تواند ظرفیت بدن را برای ذخیره انرژی بالا ببرد. این فرآیند در صورت ادامه و همراهی با رژیم‌های پرکالری، می‌تواند به چاقی و بیماری‌های متابولیک مانند دیابت یا مشکلات قلبی منجر شود.

به گفته کارشناسان، تفکیک اسیدهای چرب مختلف در رژیم روزانه انسان آسان نیست، چرا که بسیاری از غذاهای آماده و فست‌فودها حاوی مقادیر بالای اسید اولئیک هستند. این مسئله در شرایطی که انتخاب‌های غذایی محدود است، نگران‌کننده‌تر می‌شود.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید می‌کند که مصرف اسید اولئیک در سطوح متعادل و همراه با تنوع چربی‌ها بی‌ضرر است و حتی می‌تواند فوایدی برای بدن داشته باشد، اما مصرف طولانی‌مدت و زیاد آن ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد؛ به‌ویژه برای افرادی که در معرض بیماری‌های قلبی یا چاقی هستند./ایسنا 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها