به گزارش صد آنلاین ، فرقی نمیکند تخممرغ را آبپز، نیمرو یا املت دوست داشته باشید، حالا دیگر با خیال راحت میتوانید آن را در رژیم غذاییتان بگنجانید. پژوهشی جدید از دانشگاه استرالیای جنوبی (University of South Australia) نشان میدهد که خوردن تخممرغ برای صبحانه برخلاف باورهای گذشته، تأثیر منفیای بر سطح کلسترول خون ندارد.
سالهاست که تخممرغها بهدلیل داشتن کلسترول بالا، مظنون اصلی در افزایش کلسترول خون و خطر بیماریهای قلبیعروقی (CVD) معرفی شدهاند. اما حالا محققان نشان دادهاند که مشکل اصلی نه کلسترول طبیعی موجود در تخممرغ، بلکه چربیهای اشباعشدهای است که در سایر بخشهای رژیم غذایی یافت میشوند.
در این تحقیق که بهعنوان نخستین بررسی در نوع خود در جهان شناخته میشود، دانشمندان تأثیر کلسترول غذایی و چربی اشباعشده را بهصورت جداگانه بر سطح LDL (کلسترول بد) بررسی کردند. یافتهها نشان داد که مصرف روزانه دو عدد تخممرغ، در چارچوب یک رژیم غذایی سرشار از کلسترول اما کمچربی اشباع، نهتنها باعث افزایش LDL نمیشود، بلکه میتواند به کاهش آن کمک کرده و از قلب محافظت کند.
بیماریهای قلبیعروقی همچنان عامل اول مرگومیر در جهان هستند و سالانه نزدیک به ۱۸ میلیون قربانی میگیرند. تنها در استرالیا، هر ۱۲ دقیقه یک نفر بر اثر بیماری قلبی جان خود را از دست میدهد و این بیماری مسئول یکچهارم از کل مرگها در این کشور است.
پروفسور جان باکلی، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه استرالیای جنوبی، معتقد است زمان آن رسیده که نگرش خود را نسبت به تخممرغ تغییر دهیم.
او میگوید:«سالهاست که تخممرغ بهدلیل توصیههای قدیمی و نادرست، ناعادلانه مورد انتقاد قرار گرفته است.بله، تخممرغ کلسترول بالایی دارد، اما در عوض میزان چربی اشباع آن بسیار پایین است. با این حال، بیشتر توجهها به همان کلسترول بوده و این باعث شده بسیاری درباره جایگاه تخممرغ در رژیم غذایی سالم دچار تردید شوند.»
او ادامه میدهد:«در این مطالعه، ما اثر کلسترول غذایی را از چربی اشباع جدا کردیم و دریافتیم که کلسترول بالا در رژیم غذایی، زمانی که از تخممرغ تأمین شود و با چربی اشباع پایین همراه باشد، سطح LDL را افزایش نمیدهد.»
«در واقع این چربی اشباع است که عامل اصلی بالا رفتن کلسترول بد است.پس، اگر صبحانهای مفصل میخورید، نگران تخممرغ نباشید — بلکه باید مراقب سوسیس یا بیکنی باشید که کنارش میخورید.»/ بهدشات نیوز