به گزارش صد آنلاین ، قندهای فراوری شده قندهای اضافی مثل شیره ذرت با فروکتوز بالا، نیشکر، آگاو و دیگر شیرینکنندهها در تمام قسمتهای صنایع غذایی امروز وجود دارند؛ حتی محصولاتی که مزه شیرین ندارند. مصرف قند زیاد باعث افزایش احتمال اضافهوزن و چاقی، دیابت، بیماری قلبی، کبد چرب، زوال عقل، افسردگی و حتی انواعی از سرطانها میشود. بهجای اینکه هوس شیرینی خود را مدام پاسخ بدهید و عادت شیرینیخوری را در خود قویتر کنید، کمکم ذائقهتان را تغییر دهید و به بدنتان فرصتی بدهید تا مزههای دیگر را نیز بپذیرد و لذت ببرد.
روغنهای گیاهی تصفیه شده انواع روغنهای ظاهراً بیضرری که در طبقات فروشگاهها چیده شدهاند پُر از اسیدهای چرب التهابی هستند و علاوه براین وقتی در معرض حرارت زیاد قرار میگیرند، اکسید شده و دارای مواد مضری مثل آلدهیدها و چربیهای ترانس میشوند. طبق تحقیقات مصرف این روغنها بهصورت منظم میتواند موجب التهابات سیستمی، بیماری قلبی، سرطان، دیابت و دیگر بیماریهای مزمنی شود که برای هیچکس خوشایند نیستند. این روغنها را تا حدامکان با روغنهایی مثل روغنزیتون یا روغن کنجد جایگزین کنید. گوشتهای فراوری شده همبرگر و هاتداگ و... خوشمزهاند اما این گوشتهای فراوری شده دارای نگهدارندههای شیمیایی مانند سدیم نیترات هستند که بهمحض ورود به بدن تبدیل به ترکیبات سرطانزا میشوند. بیماری قلبی، دیابت و مرگ زودهنگام از دیگر عوارض مصرف مداوم این گوشتهاست. اگر بدن و سلامتی خود را دوست دارید، سراغ گوشتهای غیرفرآوری شده و تازه بروید. غذاهای بسیار فراوری شده انواع و اقسام غذاهای بستهبندی و منجمد و پُر از قند و نگهدارنده که بخش بزرگی از صنایع غذایی دنیای امروز را تشکیل میدهند، بسیار فراوری شدهاند. این غذاها اغلب کالری زیادی دارند؛ اما از جهت فیبر و مواد مغذی قابلتوجه نیستند.
اینها علاوه بر اضافهوزن، عامل ابتلا به بیماریهای مزمن نیز هستند. رژیم غذایی شما باید پُر از میوهها و سبزیها، پروتئینهای کمچرب، غلات کامل، مغزها و دانهها و چربیهای سالم و بسیار محدود از جهت غذاهای فراوری شده باشد. غذاهای سرخ شده سرخکردن مواد غذایی، روغنهای موجود در غذا را اکسید و به گلیکاسیونهای پیشرفته التهاببرانگیز و آلدهیدها تبدیل میکند. مصرف مکرر غذاهای سرخ شده باعث التهاب، مقاومت به انسولین، بیماری قلبی و کوتاهشدن طول عمر میشود. بهترین روشهای پختوپز شامل بخارپز کردن، تفتدادن در روغنهای سالم، آبپز کردن و استفاده از سرخکنهای بدون روغن میشود. نوشیدنیهای قندی نوشابههای گازدار، آبمیوهها، نوشیدنیهای ورزشی و دیگر نوشیدنیهای قندی میتوانند قند خون را بالا ببرند و اغلب ارزش غذایی هم ندارند. نوشیدن تنها یک نوشیدنی قندی در روز میتواند خطر دیابت نوع دوم را تا ۱۸ درصد افزایش دهد. آب، چایها و دمنوشهای بدون قند را جایگزین کنید./تبیان