آخرین اخبار
۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۶

این غذای پرمصرف ایرانی؛ دشمن پنهان سلامتی شما/ از مضرات تا عوارض جدی

این غذای  پرمصرف ایرانی؛ دشمن پنهان سلامتی شما/ از مضرات تا عوارض جدی
بازدید:۲۰۵۹
کارشناسان تغذیه بر این باور هستند مصرف کردن زیاد آرد سفید و پخت نان با استفاده از آرد سفید عوارض و مضراتی را برای افراد به همراه دارد.
کد خبر : ۱۷۶۳۳۴

به گزارش صد انلاین، آیا تا به حال برای تان پیش آمده که در نانوایی حضور داشته باشید و پروسه پخت نان را ببینید یا این که بخواهید در آشپزخانه ی یک رستوران، شاهد درست کردن یک پاستا باشید؟ احتمالاً متوجه شده اید که در چنین مکان هایی از آرد سفید استفاده می کنند. آرد سفید یک ماده تصفیه شده است که در غذا های فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد و یک ماده ارزان و سبک محسوب می شود. متاسفانه آرد سفید تصفیه شده ارزش غذایی خود را از دست می دهد و هیچ ویتامین، مواد معدنی و چربی مفیدی ندارد.

آرد سفید تصفیه شده چیست ؟

سه بخش از غلات کامل وجود دارد. سبوس یا پوست گندم خارجی ترین بخش غلات است که حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین های b می باشد. درونی ترین بخش آن ریشه گندم محسوب می شوند و سرشار از ویتامین های b هستند و مواد معدنی، پروتئین و چربی سالم دارند. اندوسپرم هم در میانه قرار گرفته که حاوی کربوهیدرات است. زمانی که آرد سفید تصفیه شده را درست می کنند، معمولاً سبوس و لایه داخلی را برمی دارند و فقط اندوسپرم باقی می ماند که سرشار از کربوهیدرات است. در نتیجه مواد مغذی اصلی آن از بین می رود و حتی ممکن است به بدن آسیب برساند.

تمام این مواد غذایی نه تنها به دلیل وجود آرد سفید مضر هستند، بلکه ممکن است دارای چربی نا سالم، شکر، طعم دهنده های مصنوعی و نگهدارنده هم باشند که آن ها هم آسیب زیادی به بدن وارد می کنند.

نان سفید غنی شده چیست ؟

برای تهیه نان سفید غنی شده کمپانی ها مواد مغذی را از غلات کامل جدا می کنند و آرد سفید را تصفیه می کنند و ممکن است آن را غنی هم بکنند. مشکل اینجاست که معمولاً ویتامین ها و مواد معدنی که استفاده می کنند، ارگانیک نیستند و مواد مغذی کامل را برای بدن تامین نمی کنند. بدن هم نمی تواند به راحتی آن را شناسایی کرده و از آن ها استفاده کند. بدن هم می تواند به راحتی آن را شناسایی کرده و از آنها استفاده کند. در نتیجه باز هم اثرات و عوارض جانبی آرد سفید باقی می ماند.

عوارض آرد سفید برای سلامت بدن

آرد سفید حاوی مواد مغذی که برای سیر شدن بدن نیاز است، نمی باشد. آرد سفید از نشاسته تشکیل شده است که یک کربوهیدرات ساده است به راحتی در معده هضم شده و در مدت زمان کمی احساس گرسنگی می کنید. همچنین با مصرف مواد غذایی تهیه شده با آرد سفید گرسنگی شما را برطرف نشده و شما مایلید غذایی بیشتری بخورید. همین باعث افزایش چربی در شکم می شود، همچنین سطح کلسترول را بالا خواهد برد.
دیابت و قند خون

شاخص گلایسمیک سطح قند خون را در غذا بررسی می کند. بررسی ها نشان می دهد که مصرف آرد سفید سطح انسولین (هورمون آزاد شده توسط لوزالمعده) را بالا می برد. زمانی که انسولین آزاد می شود، حرکات تبدیل قند به سلول ها برای تولید انرژی نیز تند تر صورت می گیرد و همین می تواند عاملی برای ابتلا به قند خون و دیابت نوع 2 باشد.
بیماری قلبی عروقی

مطالعات نشان می دهد که مصرف مقدار زیادی غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. مصرف زیاد آرد سفید تصفیه شده، جزء همین دسته بندی قرار می گیرد.

بیماری قلبی
التهاب در بدن

التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و بیماری قلبی است. مطالعات نشان می دهد که ارد سفید تصفیه شده سطح التهاب دهندگان داخل خون را بالا می برد و هر نوع التهابی در بدن مانند انواع حساسیت ها، آرتریت.

در مطالب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید که درد مفاصل و حتی ناراحتی های گوارشی که با استرس اکسیداتیو دست در دست هم دارند، در نتیجه استفاده از آرد سفید بدتر شده و بعد از مدتی به بیماری های مزمن و دوره ای تبدیل می شوند. رژیم غذایی با شاخص گلایسمیک پایین می تواند این التهابات را بهبود ببخشد. آرد کامل یا آرد غلات کامل که سبوس و جوانه گندم دارد، در بسیاری موارد سبب درمان هم می شود زیرا با مصرف آرد کامل آنتی اکسیدان و مواد معدنی و ویتامین هم دریافت می کنید.
مشکلات گوارش

غلات کامل سرشار از فیبر هستند که به حذف سموم ناخواسته در حرکات روده می پردازند. زمانی که آرد سفید تصفیه شده مصرف می کنیم، مضرات گوارشی آن به بدنمان خواهد رسید. مطالعات نشان می دهد که غلات کامل روی میکروب های موجود داخل روده تاثیر می گذارند و اسید های چرب ضروری را تولید نمی کنند که بتوانند به بدن کمک کنند.

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها