به گزارش صد آنلاین ، رقیق کنندههای خون طبیعی موادی هستند که توانایی لخته شدن خون را کاهش میدهند. لخته شدن خون (Thrombus) فرآیند ضروری است، اما گاهی اوقات خون میتواند بسیار لخته شود و منجر به پیچیدگیهایی شود که به طور بالقوه خطرناک هستند.
افرادی که شرایط بیماری ویژهای دارند، مانند نقصهای مادرزادی قلبی، ممکن است به داروهای نیاز داشته باشند تا خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهند. لازم است قبل از امتحان این داروها با پزشک صحبت کنید، چون ممکن است با داروهای تجویز شده تداخل داشته باشند.
۱. زردچوبه رقیق کننده خون
افراد مدت زیادی است از ادویه طلایی مشهور به زرد چوبه برای اهداف دارویی و غذایی استفاده میکنند. جز فعال در زردچوبه، کورکومین است که خاصیت ضد التهابی و یا رقیق کنندگی، ضد انعقادی دارد.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد نشان میدهد که مصرف یک دز روزانه از زرد چوبه میتواند به افراد کمک کند تا وضعیت ضد انعقادی خون خود را حفظ کنند. افراد میتوانند زرد چوبه را به غذاهای دیگر اضافه کنند و یا آن را با آب داغ مخلوط کنند تا چای آرامش بخش درست کنند.
۲. زنجبیل از رقیق کنندههای خون
زنجبیل ادویه ضد التهابی دیگر است که باعث توقف لخته شدن خون میشود. آن شامل اسید طبیعی به نام سالیسیلیک (Salicylic acid) است. آسپرین مشتق از سالیسیلیک و رقیق کننده خون قوی است.
برای به دست آوردن اثرات ضد انعقادی سالیسیلیک طبیعی، ممکن است افراد بخواهند از زنجبیل تازه یا خشک به طور منظم در پخت، و آب میوه استفاده کنند. با این حال، بعید است که سالیسیلیک طبیعی به اندازه داروهای کاهش خون موثر باشند.
تجزیه و تحلیل سال ۲۰۱۵ نشان میدهد که اثرات زنجبیل بر لخته شدن خون مشخص نیست. این نشان میدهد که تحقیقات بیشتری برای درک ویژگیهای بالقوه رقیق شدن خون با زنجبیل به طور کامل مورد نیاز است.
۳. تاثیر فلفل قرمز در غذای رقیق کننده خون
فلفل قرمز سالیسیلیک بالایی دارد و میتواند به عنوان عامل قوی - رقیق شدن خون عمل کند. فلفل قرمز خیلی تند است و بسیاری از مردم فقط میتوانند آن را با مقادیر کم تحمل کنند. کپسول حاوی فلفل قرمز در فروشگاههای غذاهای سالم و آنلاین موجود هستند. فواید دیگر این ادویه کاهش فشار خون، افزایش گردش خون و کاهش درد است.
۴. رقیق کننده خون و ویتامین E
ویتامین ایی به روشهای مختلف لخته شدن خون را کاهش میدهد. این اثرات به میزان ویتامینای که فرد میخورد، بستگی دارد. موسسات ملی وزارت امور رژیمی نشان میدهند که افرادی که داروهای رقیق کننده مصرف میکنند باید از مصرف مقادیر زیادی ویتامین ایی اجتناب کنند.
مشخص نیست که ویتامین ایی چقدر خون را رقیق میکند، اگرچه احتمال دارد که مردم بیش از ۴۰۰ واحد بین المللی (IU) را در روز بخورند. برای مثال، مصرف بالای ویتامین ایی به طور مثال، بالای ۱۵۰۰ روزانه، بلند مدت، ممکن است اثرات منفی داشته باشد.
ممکن است راه سالمتر جذب ویتامین ایی از غذاها به جای مکملهای غذایی باشد. غذاهایی که شامل ویتامین ایی هستند شامل:
بادام
روغن پونه کوهی
روغن آفتابگردان
تخم گل آفتابگردان
روغن گندم
غلات
۵. سیر رقیق کننده خون در طب سنتی
سیر علاوه بر مزه مطلوب آن در غذا و پخت وپز، آنتی بیوتیک طبیعی و خواص ضد میکروبی دارد. برخی از تحقیقات گزارش میدهند که پودر سیر بی بو فعالیت ضد انعقاد را نشان میدهد.
عامل ضد انعقاد مادهای است که شکل گیری لخته خون را کاهش میدهد. بررسی دیگر چندین مطالعه در سیر حاکی از آن است که این مطالعه ممکن است خون را رقیق کند، اگرچه این اثرات کم و کوتاه مدت دارد.
با این وجود، آکادمی پزشکان خانواده آمریکا (AAFP) توصیه میکند که افراد دوزهای بالای سیر را ۷ تا ۱۰ روز قبل از جراحی برنامه ریزی شده به خاطر خواص ضد انعقاد متوقف کنند. /نمناک