به گزارش صد آنلاین ،یکی از مقامات سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند در اینباره گفت: «رادار فوتونیک یک تغییر بنیادین در فناوری راداری است. استفاده از اجزای مبتنی بر نور برای پردازش سیگنالها، امکان کشف سریعتر و دقیقتر اهداف را حتی در محیطهای مختلشده فراهم میسازد.»
به گفته مسئولان پروژه، آزمایشهای میدانی این سامانه از اواخر سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و هدف آن بهبود توان دفاعی هند در برابر هواگردهایی است که برای گریز از شناسایی طراحی شدهاند (از میان هواگردهای رادارگریز میتوان به بی۲ و اف ۳۵ آمریکایی، جی ۲۰ چینی و سوخو ۵۷ روسیه اشاره کرد).
سازندگان میگویند رادار فوتونیک از طریق تبدیل سیگنالهای الکتریکی به نور، انتقال آنها و پردازش بازتابها با اجزای نوری پیشرفته، امکان شناسایی دقیق اهداف را در برد بالا فراهم میسازد در حالیکه در برابر اختلالات الکترونیکی آسیبپذیر نیست.
رادار-فوتونیک
فناوری جدید به ویژه در مقابله با اهدافی مانند پهپادها، موشکهای کروز و جنگندههای رادارگریز کاربرد بالایی دارد؛ چراکه این اهداف معمولا برای گریز از امواج رادیویی طراحی شدهاند و نه نور با فرکانسهای خاصی که در سامانههای فوتونیک بهکار میرود.
ریا مالهوترا، تحلیلگر هوافضا، در اینباره گفت: «این مثل ارتقا از یک دوربین تار به لنز با کیفیت فوقالعاده بالا است. رادار فوتونیک میتواند بهعنوان یک عامل توانافزا در شبکه دفاع هوایی یکپارچه هند عمل کند.»/ یورونیوز