به گزارش صد آنلاین ،برای افراد که کلسترول بالا دارند، هر آن چه که میخورند - از جمله خوراکیهای کوچکی که بین وعدههای غذایی مصرف میکنند میتواند مهم باشد.
با تمام ترس و لرزهایی که در خوردن سیب زمینی برای افراد چاق وجود دارد باید بدانید سیب زمینی منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول است.
فیبر محلول کمک میکند تا سطوح کلسترول بد پایین بیاید. کره، کرم و یا دیگر چربیهای اشباع شده و ترانس که اغلب به سیب زمینی اضافه میشود میتواند سطح کلسترول را بالا ببرد.
انجمن قلب آمریکا گزارش میدهد که خوردن یک رژیم غذایی که سرشار از فیبر محلول است میتواند به کاهش کلسترول بد کمک کند. سیب زمینی نه تنها خوشمزه، مغذی و همه کاره است، بلکه حاوی فیبر محلول و فیبر نامحلول نیز میباشد. یک سیب زمینی متوسط با پوست حاوی کمتر از ۵ گرم فیبر است.
فیبر بیشتر در پوست یافت میشود. فیبر محلول در آب حل و فیبر نامحلول را حل نمیکند. فیبر محلول با کاهش کلسترول خون و قند شناخته شده است. فیبر نامحلول میتواند حجم مدفوع را افزایش دهد و به یبوست یا دفع نامنظم کمک کند.
مطالعات نشان میدهد که برخی از فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی متصل میشوند که به کاهش کلسترول در بدن کمک میکنند. غذاهایی که حاوی فیبر بالایی هستند برای بدن ما مفید هستند و باعث کاهش فشار خون و التهاب میشوند. آنها همچنین بعد از غذا خوردن میتوانند سطح قند خون را ثابت نگه دارند، چون جذب کمی در قند دارند.
چه چیزی باعث کلسترول بالا میشود؟
کلسترول در خون در بستههایی به نام لیپوپروتئین وجود دارد. به طور کلی دو نوع لیپوپروتئین وجود دارد:
لیپوپروتئین با چگالی کم که به LDL یا کلسترول بد شناخته شده است و لیپوپروتئینهایی با چگالی بالا که به HDL یا کلسترول خوب معروف است. داشتن سطحی سالم از هر دو نوع برای سلامتی بدن حیاتی است.
یک سیب زمینی سالم:
در اینجا این سوال مطرح است که اگر سیب زمینی سالم است، پس چرا خوردن سیب زمینی سرخ کرده یا پوره سیب زمینی سالم نیست؟
سطح بالای کلسترول LDL (بد) میتواند از طریق شریان خون به قلب برسد. کلسترول HDL (خوب) بدن و کبد را از کلسترول پاک میکند و به مدیریت سطح کلسترول خون کمک میکند. از آنجا که بسیاری از فیبر موجود در سیب زمینی در پوست آن پیدا شده است، کندن پوست سیب زمینی بسیاری از فیبر مفید آن را حذف میکند.
یک سیب زمینی متوسط شامل ۴ ٫ ۵ گرم فیبر غذایی و ۴ ٫ ۸ گرم پروتئین و ۰ ٫ ۲ گرم چربی است.
این بدان معنی نیست که شما نمیتوانید هنوز هم از سیب زمینی لذت ببرید، بلکه شما میتوانید سیب زمینی را بپزید و به جای روغنهای سرخ کردنی از یک جایگزین سالم مانند روغن زیتون استفاده کنید. هنگامی که شما سیب زمینی را پوره میکنید، اضافه کردن شیر یا ماست کم چرب به آن مناسب است.
از ادویه جات و ترشی جات مثل پونه، فلفل و سیر برای عطر و طعم آن استفاده کنید. توصیه میشود که مصرف فیبر، روزانه باشد..
نگه داشتن کلسترول در سطح مناسب:
کلسترول نه تنها از مواد غذایی است، بلکه به طور طبیعی در سلولهای بدن انسان ایجاد میشود. این به هضم و تولید هورمون و ویتامین D کمک میکند. داشتن سطح کلسترول LDL (بد) بالا میتواند شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دهد.
این میتواند به انسداد عروق، که جریان خون را به قلب یا مغز شما محدود میکند منجر شود که میتواند یک حمله قلبی یا سکته مغزی را در پی داشته باشد. سیب زمینی میتواند نقش مهمی در تغذیه مناسب و مدیریت بهداشت و درمان را ایفا کند؛ بنابراین سیب زمینی تصویب میشود و مصرف آن به شما توصیه میشود. /نمناک