آخرین اخبار
۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۸

مواد غذایی که در یخچال تبدیل به سوپرغذاهای سالم‌تر می‌شوند!

مواد غذایی که در یخچال تبدیل به سوپرغذاهای سالم‌تر می‌شوند!
بازدید:۳۰۲
صد آنلاین | به گفته متخصصان تغذیه، در صورتی که دنبال مزایای تغذیه‌ای بیشتری از مواد غذایی‌تان می‌گردید، ۱۲ ماده غذایی روزمره داخل کابینت آشپزخانه وجود دارند که پس از سرد شدن، سالم‌تر می‌شوند.
کد خبر : ۱۷۵۷۲۱

 به گزارش صد آنلاین ، وقتی برنج پخته شده خنک می‌شود، بخشی از نشاسته آن به «نشاسته مقاوم» تبدیل می‌شود که فیبر مانند عمل می‌کند. این نشاسته در روده کوچک هضم نمی‌شود و باعث بهبود سلامت روده، کاهش قند خون و افزایش احساس سیری می‌شود.

۲) سیب‌زمینی پخته

سیب‌زمینی آب‌پز شده پس از سرد شدن هم دقیقاً مثل برنج، حاوی نشاسته مقاوم بیشتری می‌شود. بهتر است آن را در سالاد سیب‌زمینی استفاده کنید تا از این خاصیت بهره ببرید.

۳) پاستای پخته

اگر پاستا را پس از پخت در یخچال سرد کنید، ساختار نشاسته‌اش تغییر کرده و شاخص گلایسمی آن کاهش می‌یابد. این یعنی قند خون آرام‌تر بالا می‌رود. حتی دوباره گرم کردن آن بعد از سرد شدن هم این مزیت را حفظ می‌کند!

۴) لوبیای پخته

حبوبات پخته که در یخچال می‌مانند، تخمیر طبیعی بیشتری پیدا می‌کنند که پروبیوتیک‌های مفید برای روده تولید می‌کند. مصرف سرد آنها (مثل سالاد لوبیا) مفید است.

۵) چای سبز دم شده

وقتی چای سبز سرد می‌شود، پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدانی‌اش پایدارتر می‌شوند. چای سرد می‌تواند در تابستان یک نوشیدنی کم‌کالری و سالم باشد.

۶) کلم پخته یا بخارپز

سبزیجات چلیپایی (مثل کلم بروکلی یا کلم سفید) وقتی سرد می‌شوند، برخی ترکیبات ضدسرطان‌شان پایدارتر باقی می‌ماند. استفاده در سالاد یا خوراک سرد عالی است.

۷) سیب پخته یا کمپوت سیب

بعد از سرد شدن، پلی‌فنول‌ها و فیبر سیب پایدارتر می‌شود، به تنظیم حرکات روده و تغذیه باکتری‌های مفید کمک می‌کند. کمپوت سیب سرد، یک میان‌وعده ملایم و راحت‌الهضم برای بچه‌ها و سالمندان هم هست.

۸) ذرت پخته‌شده

ذرت آب‌پز سرد حاوی نشاسته مقاوم بیشتری است که قند خون را کنترل و سلامت روده را تقویت می‌کند. «سالاد ذرت سرد» یکی از گزینه‌های سالم برای وعده‌های تابستانی یا پیک‌نیک است.

۹) عدس پخته

مثل برنج و سیب‌زمینی، حبوباتی مثل عدس پخته هم وقتی خنک می‌شوند، نشاسته مقاوم‌شان بیشتر می‌شود. سالاد عدس سرد یکی از بهترین گزینه‌هاست برای فیبر بالا و پری‌بیوتیک طبیعی.

۱۰) کینوا پخته

کینوا هم با سرد شدن نشاسته مقاوم بیشتری پیدا می‌کند و قند خون را آرام‌تر بالا می‌برد. استفاده در سالاد سرد کینوا فوق‌العاده‌ست!

۱۱) ماکارونی سبوس‌دار

ماکارونی سبوس‌دار بعد از سرد شدن (سالاد پاستا) شاخص گلایسمی کمتری دارد و به کنترل قند خون کمک می‌کند. این مورد شبیه همون پاستای معمولیه، ولی سبوس‌دار بودنش مفیدترش می‌کنه.

۱۲) جو دو سر

جو دوسر سردشده نیز نشاسته مقاوم تشکیل می‌دهد که به تنظیم قند خون کمک و از سلامت روده پشتیبانی می‌کند. کافیه جو دوسر و شیر را در یک ظرف دردار با هم مخلوط و هر نوع مواد افزودنی دلخواه را به آن اضافه کنید و دست‌کم به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید و صبحانه میل کنید.

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها