به گزارش صد آنلاین ، دانشمندان با مطالعه ۲۲۸ گونه مختلف گندم چینی مدرن کشف کردهاند که فلاونوئیدهای موجود در جوانه گندم میتوانند گونههای مضر اکسیژن فعال (ROS) را خنثی کنند و طول عمر مگسهای میوه را افزایش دهند؛ هر چند، این اثر به دوز مصرفی فلاونوئید و جنسیت مگسها بستگی داشت.
فلاونوئیدها آنتیاکسیدانهای طبیعی هستند که به دلیل خواص سلامتیبخشی همچون کاهش التهاب، مبارزه با سرطان و محافظت از سیستم عصبی، شناخته میشوند. اگر چه این ترکیبات معمولاً در میوهها و سبزیجات یافت میشوند، اما جوانه گندم به دلیل غلظت بالای فلاونوئیدها، کلروفیل و ویتامینها، منبع سرشاری در این زمینه به شمار میرود. نتایج تحقیقات پیشین نشان دادهاند که آب جوانه گندم میتواند عملکرد ایمنی را در بیماران سرطانی بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و همچنین حافظه را در موشهای مبتلا به فراموشی تقویت کند.
با وجود پتانسیل بالای جوانه گندم، تاکنون اطلاعات دقیقی در مورد تغییرات سطح فلاونوئیدها در بین انواع مختلف گندم وجود نداشته است و همین مساله، نیاز به ارزیابی دقیقتر ترکیبات فلاونوئیدی و فعالیت بیولوژیکی جوانه گندم را برجسته میکند، چه در زمینه حمایت از برنامههای اصلاح نژاد و چه برای توسعه غذاهای فراسودمند با فواید سلامتی اثباتشده.
بر اساس یافتههای جدید از یک مطالعه پیشگامانه در مطالعهای که در ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۴ در مجله Seed Biology منتشر شد، پژوهشگران به رهبری جین-یینگ گو از دانشگاه کشاورزی چین، روشی عملی برای افزایش سطح فلاونوئیدها در گندم معرفی کردند. با ترکیب انتخاب ارقام گندم با فلاونوئید بالا و تیمار با اسید جاسمونیک (JA)، این گروه تحقیقاتی، یک استراتژی امیدوارکننده برای افزایش ارزش غذایی و مکملی جوانه گندم ارائه دادند.
افزایش طول عمر مگسهای میوه با مصرف فلاونوئیدهای جوانه گندم، وابستگی اثرات به دوز مصرفی و جنسیت مگسها و پتانسیل جوانه گندم به عنوان یک ماده غذایی فراسودمند با خواص آنتیاکسیدانی و ضدپیری، از نتایج این تحقیق است که گامی مهم در جهت بهینهسازی کشت گندم برای اهداف تغذیهای و سلامتی محسوب میشود./سلامت نیوز