آخرین اخبار
۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸

فلفل/ هم آتش، هم التیام! رازهای سلامتی و خطرات غذاهای تند

فلفل/ هم آتش، هم التیام! رازهای سلامتی و خطرات غذاهای تند
بازدید:۲۲۰
صد آنلاین | غذاهای تند در همه جای دنیا طرف‌داران زیادی دارند و همیشه بحث‌های زیادی در مورد فواید یا مضرات غذاهای تند وجود داشته و دارد.
کد خبر : ۱۷۴۴۸۵

 به گزارش صد آنلاین ،غذا‌های تند معمولاً دارای ترکیباتی مانند کپسایسین هستند که در فلفل قرمز وجود دارد و عامل حرارت آن است. کپسایسین فواید متعددی برای سلامتی دارد:. تقویت متابولیسم: یک سری مطالعات نشان می‌دهند کپسایسین می‌تواند سوخت‌وساز و چربی‌سوزی را افزایش دهد.. تسکین درد: کپسایسین در انواع پماد‌های ضددرد وجود دارد، زیرا می‌تواند سیگنال‌های درد را مهار کند.. سلامت قلب: مصرف متعادل غذا‌های تند می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد؛ چون ویژگی‌های ضدالتهابی دارد.

اما این سؤال همچنان باقی است: آیا غذا‌های تند برای اعضایی از بدن مضرند؟

وقتی غذای تندی می‌خورید چه اتفاقی در بدنتان می‌افتد؟

کپسایسین ترکیب شیمیایی موجود در فلفل قرمز است که باعث می‌شود با خوردن فلفل قرمز احساس داغی و سوزش کنیم. وقتی فلفل تند می‌خورید، کپسایسین با دسته‌ای از گیرنده‌های درد به نام TRPV ۱ در دهانتان و روی سطح زبانتان و در تمام سیستم گوارشتان جفت می‌شود؛ اما کپسایسین در واقع شما را نمی‌سوزاند. بلکه مغزتان را فریب می‌دهد که انگار تغییر دمایی رخ‌داده است و باعث احساس درد و داغی می‌شود.

واکنش بدن شما نسبت به کپسایسین این است که خودش را خنک کند و ازاین‌رو معمولاً با خوردن غذای تند عرق می‌کنید. همچنین مویرگ‌ها گشاد می‌شوند تا گرما راحت‌تر از بدنتان و از طریق پوستتان آزاد شود و به همین دلیل صورتتان قرمز و گرگرفته می‌شود.

بدن شما در تلاش برای خنک‌کردنش، دمایش بالا می‌رود و بنابراین آن‌همه گرمایی که با خوردن غذای تند احساس می‌کنید توهم نیست. بدن شما تلاش می‌کند با افزایش تولید موکوس و اشک و بزاق، خودش را از شر کپسایسین خلاص کند. در نتیجه بینی‌تان آبریزی می‌کند، اشک از چشم‌هایتان سرازیر می‌شود و حتی شاید آب دهانتان جاری شود.

احساس سوزش در دهان معمولاً بعد از تقریباً ۲۰ دقیقه از بین می‌رود؛ چون در این زمان دیگر مولکول‌های کپسایسین خنثی شده‌اند و به گیرنده‌های درد نمی‌چسبند. با عبور محرک از دهان به سمت گلو و سیستم گوارش ممکن است این واکنش‌ها به وجود بیاید:

هر چند مصرف فلفل در حد متعادل مفید است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند در برخی افراد به ضرر قلب و عروق باشد. احساس سوزش در سینه، چون کپسایسین با گیرنده‌های درد در مری جفت شده. تحریک عصب فرنیک یا عصب میان‌بندی که حرکات دیافراگم را کنترل می‌کند و باعث سکسکه می‌شود. تورم گلو و ایجاد مشکل در تنفس یا خش‌دار شدن صدا. افزایش تولید موکوس در معده و افزایش موقتی سرعت متابولیسم که باعث درد و گرفتگی در شکم می‌شود. افزایش سرعت گوارش در روده‌ها که می‌تواند اسهال ایجاد کند. تهوع و استفراغ درصورتی‌که غذا بسیار تند باشد. دفع دردناک، چون کپسایسین هرگز کاملاً هضم نمی‌شود و بنابراین هنگام عبور از روده می‌تواند گیرنده‌های درد را تحریک کند

مشکلات گوارشی

برای خیلی از افراد غذا‌های تند می‌توانند منجر به احساس ناراحتی در گوارش شوند:. ریفلاکس اسید معده و سوزش سر دل: غذا‌های تند می‌توانند مری را تحریک کرده و باعث ریفلاکس اسید معده و سوزش سر دل شوند، خصوصاً در افرادی که مستعد این عوارض‌اند.. گاستریت: مصرف مداوم غذا‌های تند ممکن است باعث گاستریت شود که عارضهٔ التهاب مخاط معده بوده و با درد و تهوع همراه است.. سندرم روده تحریک‌پذیر: بعضی از افرادی که سندرم روده تحریک‌پذیر دارند ممکن است با خوردن غذا‌های تند و فلفلی دچار علائمی شوند؛ مانند شکم‌درد، گرفتگی و اسهال.

مشکلات کلیوی

مصرف زیاد از حد غذا‌های تند می‌تواند باعث دهیدراته شدن بدن شود خصوصاً اگر همراه با الکل باشد یا به مقدار زیاد مصرف شود. این شرایط می‌تواند به کلیه‌ها فشار وارد کند. دهیدراسیون مزمن بدن می‌تواند موجب سنگ کلیه یا دیگر مشکلات کلیوی شود.

مشکلات قلبی و عروقی

هر چند مصرف فلفل در حد متعادل مفید است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند در برخی افراد به ضرر قلب و عروق باشد:. افزایش ضربان قلب: غذا‌های تند می‌توانند ضربان قلب و فشارخون را موقتاً بالا ببرند که برای کسانی که در حال حاضر مشکلات قلبی دارند ایده‌آل نیست.. خونریزی گوارشی: در موارد نادر، افرادی که زخم معده یا دیگر مشکلات گوارشی دارند ممکن است در اثر مصرف غذا‌های تند و فلفلی دچار خونریزی گوارشی شوند.

واکنش‌های آلرژیک

بعضی از افراد ممکن است نسبت به بعضی از ادویه‌ها حساسیت یا آلرژی داشته باشند که باعث شود دچار ناراحتی‌های خفیف یا آنافیلاکسی شدید شوند. همیشه در مصرف ادویه‌های جدید محتاط باشید.

در حد اعتدال از غذا‌های تند استفاده کنید و لذت ببرید

آیا می‌توانید بدون اینکه آسیبی به بدنتان بزنید، از خوردن غذا‌های تند لذت ببرید؟ قطعاً بله! چند توصیه برایتان داریم:. کم‌کم شروع کنید: اگر به خوردن غذا‌های تند عادت ندارید، در ابتدا انتخاب‌های ملایم‌تری داشته باشید و تدریجاً فلفل را افزایش دهید. این کار کمک می‌کند بدن شما کم‌کم به تندی عادت کند و خطر مشکلات گوارشی به حداقل برسد.. غذای مناسب در کنار غذای تند بخورید: غذا‌های تند را همراه با غذا‌هایی مانند ماست، برنج یا نان بخورید تا اثرات فلفل بر گوارش تعدیل شود.. آب بنوشید: زیاد آب بنوشید تا بدنتان بتواند غذای تند را خوب هضم کند و بدنتان کم‌آب نشود. چای‌های گیاهی نیز می‌توانند خوب باشند.. به بدنتان گوش دهید: به واکنش‌های بدنتان دقت کنید. اگر دچار ناراحتی می‌شوید پس بهتر است خوردن غذا‌های تند را محدود کنید.

آیا غذای تند باعث زخم معده می‌شود؟

حتماً چیز‌های زیادی در این مورد شنیده‌اید؛ اما غذا‌های تند به‌خودی‌خود باعث زخم معده نمی‌شوند. در واقع غذا‌های تند می‌توانند با کمک به توقف رشد باکتری‌های هلیکوباکترپیلوری جلوی زخم معده را بگیرند. طبق یافته‌ها، کپسایسین به دلیل اینکه قلیایی است می‌تواند جلوی اسید معده را بگیرد.

اما اگر در حال حاضر زخم معده دارید باید از خوردن غذا‌های تند پرهیز کنید؛ چون شرایطتان را بدتر خواهد کرد.

چه باید بکنید اگر دچار واکنش آلرژیک نسبت به غذای تند شدید؟

اگر بعد از خوردن فلفل قرمز یا غذای تند دچار علائم جدی شدید باید زودتر به بیمارستان مراجعه کنید. اما اگر فقط دهانتان می‌سوزد و اشک چشم‌ها و آب بینی‌تان راه افتاده آب ننوشید. چون کپسایسین یک ماده روغنی است و آب کمکی به کاهش سوزش دهانتان نمی‌کند و فقط بیشتر آن را در دهانتان پخش می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم در این مواقع نان، شربت لیموناد و یا شیر بخورید.

فواید غذای تند برای سلامتی چیست؟

اگر در حد اعتدال غذای تند و فلفلی بخورید در واقع می‌توانید از فواید آن برای سلامتی بهره ببرید:. کمک به کاهش وزن. کمک به سلامت قلب. کاهش ریسک سرطان. کاهش کلسترول بد. کمک به سلامت پوست/تبیان

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها