آخرین اخبار
۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱

عکس/ حمله خرس نادر سیاه آسیایی به چوپان در جیرفت

عکس/ حمله خرس نادر سیاه آسیایی به چوپان در جیرفت
بازدید:۴۳۰۰
صد انلاین | رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت اظهار کرد: امسال این اولین مورد آسیب توسط خرس سیاه آسیایی به انسان است اما در مورد ورود به باغات و مزارع از زمان رسیدن گیلاس، زردآلو و شاه‌توت موارد متعددی امسال گزارش شده است.
کد خبر : ۱۷۴۲۲۹
 به گزارش صد آنلاین ،یکی از عشایر منطقه حفاظت شده بحرآسمان جیرفت در جنوب کرمان روز گذشته(دوشنبه) در مواجهه با یک خرس سیاه آسیایی که گونه در معرض انقراض است آسیب دید و به بیمارستان منتقل شد که حال عمومی وی خوب گزارش می‌شود.
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت عصر سه‌شنبه درباره این حادثه به خبرنگار ایرنا گفت: این فرد از عشایر منطقه هنگام چرای دام با خرس مواجه می شود و ضربه‌ای از طرف خرس می‌خورد.
 
محمد کمالی افزود: بسیاری از کسانی که با خرس روبه‌رو می‌شوند خود را بر روی زمین می‌خوابانند و حرکتی نمی‌کنند یا زود از خرس دور می شوند در چنین شرایطی خرس عکس العملی نشان نمی‌دهد.
 
وی ادامه داد: فردی هم که در مواجهه با خرس آسیب دیده حین برخورد سر و صدا و حرکات زیادی کرده و این موجب واکنش بیشتر خرس شده است.
 
کمالی اضافه کرد: بخش های از ٢ دست، کتف، سر و صورت این فرد آسیب دیده است، با مجموعه بیمارستان هماهنگی به عمل آمد و کارهای درمانی وی انجام شده است.
 
وی یادآور شد: هزینه‌های بیمارستان از طرف دولت پرداخت می‌شود و دیه‌ای که برای وی تعلق خواهد گرفت از طرف محاکم قضایی مشخص خواهد شد.
 
تایید آسیب خرس به چوپانی در جیرفت(کرمان)+ عکس
 

اولین مورد آسیب به انسان در امسال‌

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت اظهار کرد: امسال این اولین مورد آسیب توسط خرس سیاه آسیایی به انسان است اما در مورد ورود به باغات و مزارع از زمان رسیدن گیلاس، زردآلو و شاه‌توت موارد متعددی امسال گزارش شده است.
 
وی افزود: عمدتا در مناطق ییلاقی دلفارد، رمون، بحرآسمان، ساردوئیه، جبالبارز شمالی و شهرستان قلعه گنج این گزارش‌ها را داشته‌ایم.
 
کمالی تاکید کرد: همه خسارت‌های ناشی از حمله خرس و پلنگ که ٢ گونه در معرض خطر و حفاظت شده هستند توسط بیمه پرداخت می‌شود.
 

دلایل نزدیکی خرس به روستاها

وی بیان کرد: خشکسالی های پی در پی یکی از دلایل نزدیک شدن خرس ها به روستاها و یکی دیگر از دلایل، جدا شدن خرس ماده و توله‌هایش از باقی خرس ها است.
 
کمالی ادامه داد: همراه بودن توله‌های خرس ماده حساسیت خرس را بالاتر می‌رود.
 

راه‌های پیشگیری از آسیب

وی تصریح کرد: خرس در نهایت در فاصله حدود سه متری و با احساس خطر دست به حمله می‌زند اما در فاصله‌های دورتر فرار می کند؛ حتی اگر فرد خرس را تعقیب کند برنمی‌گردد.
کمالی یادآور شد: خرس‌ها معمولا حیوانات شبگردی هستند فقط در مواقع اضطرار ممکن است صبح زود هم دیده شوند.
 
وی گفت: برای جلوگیری از نزدیک شدن خرس‌ها به مزارع و باغات می‌توان از دستگاه‌های تولید صدایی که سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان و باغداران می‌دهد استفاده کرد، این دستگاه هر چند دقیقه یکبار صدای بلندی تولید می‌کند که حیوانات وحشی را از باغ دور می‌کند.
 
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت یادآور شد: بیشترین جمعیت این گونه در ارتفاعات جیرفت شامل مناطق حفاظت شده زریاب و بحرآسمان مشاهده می شوند.
 
برخی از روستاها از جمله روستای تنگل بحرآسمان که این حادثه در آن رخ داد در داخل منطقه حفاظت شده قرار دارند.
 
کمالی با اشاره به اهمیت این گونه در حال انقراض گفت: نوع تغذیه و رفتار این گونه در طبیعت باعث رونق، احیا و رشد و نمو برخی گونه‌های گیاهی می‌شود.
 خرس سیاه آسیایی (بلوچی) گونه در معرض انقراض در ایران است و فقط در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده می‌شود.
 
خرس سیاه بلوچی از نقش مهمی در تنوع زیستی، زنجیره غذایی و حفظ چرخه زیستی منطقه برخوردار است و حفاظت از آن اهمیت این بخش را گوشزد می کند./ایرنا
 
 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها