به گزارش صد آنلاین ،متخصصان دانشگاه تافتس بوستون روز گذشته (دوشنبه) در مطالعهای مدعی شدند که نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه کافئیندار در روز با کاهش خطر مرگ بر اثر هر علتی، بهویژه مرگ ناشی از بیماریهای قلبیـعروقی مرتبط است.
آنها دریافتند که قهوه سیاه و قهوه با مقادیر کم شکر و مقادیر کم چربی اشباعشده، با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ مرتبط است. اما این ارتباط برای قهوهای که مقادیر زیادی شکر و چربی اشباعشده داشت، مشاهده نشد.
«فانگ فانگ ژانگ»، دارنده کرسی استادی خانواده نیلی در دانشکده فریدمن در اظهاراتی گفت: قهوه یکی از نوشیدنیهای پرمصرف جهان است و با توجه به اینکه تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی گزارش میدهند که دستکم یک فنجان در روز مینوشند، مهم است بدانیم این موضوع چه معنایی برای سلامت دارد. فواید قهوه برای سلامتی ممکن است به ترکیبات زیستفعال آن نسبت داده شود، اما نتایج ما نشان میدهد که افزودن شکر و چربی اشباع [شده] ممکن است فواید آن در کاهش مرگومیر را کاهش دهد.
ژانگ نویسنده ارشد مطالعهای بود که با حمایت موسسه ملی سلامت ایالات متحده آمریکا (NIH) انجام و روز گذشته در مجله «تغذیه» (Nutrition) منتشر شد.
نویسندگان در این تحقیق مبتنی بر مشاهده، دادههای ۹ دوره متوالی نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه را تحلیل کردند که ۴۶ هزار بزرگسال بالای ۲۰ سال را شامل میشد که ارزیابی معتبری از غذای مصرفیشان در ۲۴ ساعت روز نخست بررسی را تکمیل کرده بودند. این دادهها از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ جمعآوری شده بود.
در نهایت، آنها دریافتند نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ مرتبط است. این خطر با نوشیدن دو تا سه فنجان کمی افزایش یافت، اما افزایش بیشتر تعداد فنجانها اثر فزایندهای نداشت و ارتباط بین قهوه و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبیـعروقی، زمانی که مصرف قهوه بیش از سه فنجان در روز بود، ضعیفتر شد.
این پژوهش براساس تحقیقات قبلی دانشگاه تولین بنا شده است و نتایج آن را تایید میکند. مطالعهای ۱۰ ساله روی ۴۰ هزار بزرگسال آمریکایی نشان داد افرادی که بهویژه قهوه صبحگاهی مینوشیدند ۳۱ درصد کمتر احتمال داشت بر اثر بیماری قلبیـعروقی فوت کنند و در قیاس با کسانی که قهوه نمینوشیدند، ۱۶ درصد کمتر احتمال داشت که به دلایل مختلف دچار مرگ زودهنگام شوند.
دکتر «بینگجی ژو»، نویسنده اول این مقاله گفت: مطالعات کمی این موضوع را بررسی کردهاند که افزودنیهای قهوه چگونه میتوانند بر ارتباط بین مصرف قهوه و خطر مرگ تاثیر بگذارند و بررسی ما از نخستین مطالعاتی است که میزان افزودن شیرینکننده و چربی اشباع شده را کمّیسازی میکند. نتایج ما با دستورالعملهای غذایی آمریکاییها هماهنگ است که محدودیت مصرف شکر و چربی اشباع شده افزوده را توصیه میکند./بهداشت نیوز