به گزارش صد آنلاین،فرزانه سینکایی اظهار کرد: گرما تأثیر زیادی بر تغذیه دارد و ممکن است باعث تغییراتی در نیازهای بدن و رفتارهای غذایی شود.
وی با بیان اینکه یکی از تأثیرات گرما بر تغذیه، کاهش اشتها است، افزود: در روزهای گرم، ممکن است اشتهای افراد کم شده و تمایل به خوردن غذاهای سنگین کاهش یابد.
وی ادامه داد: همچنین نیاز به مصرف مایعات افزایش مییابد، چرا که گرما تعریق را زیاد میکند و بدن نیاز به آب و مایعات بیشتری دارد تا از کمآبی جلوگیری کند.
سینکایی بیان کرد: تغییر در نوع غذاهای مصرفی از تاثیرات گرما بر تغذیه است. در فصول گرم تمایل به مصرف غذاهای خنک، سبکتر و آبپز یا خام بیشتر میشود و مصرف غذاهای چرب و سنگین کاهش مییابد.
وی افزود: در روزهای گرم بهتر است که نوشیدنیهای حاوی کافئین را محدود کنید، چرا که منجر به دفع ادرار بیشتر و در نتیجه از دست رفتن آب و الکترولیتهای بدن و نیز افزایش احتمال گرمازدگی میشود.
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: در روزهای گرم سال روزانه حداقل ۲ تا ۲.۵ لیتر معادل با ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید و در مواقع ورزش یا وقتی بیرون از منزل هستید، مصرف آب را بیشتر کنید و تقریبا در هر ساعت، چهار فنجان آب بنوشید.
سینکایی عنوان کرد: نوشیدنیهای دیگر مانند اسموتیهای میوه، آب میوههای طبیعی و آب سبزیجات، یا آبهای طعمدار خانگی، برای جبران آب و الکترولیتهای از دست رفته از طریق تعریق، مفید است.
این کارشناس تغذیه مطرح کرد: در فصول گرم میوهها و سبزیجات آبرسان استفاده کنید. چرا که محتوی آب زیاد و الکترولیتهای ارزشمند و منبع مناسبی از ویتامینها و آنتی اکسیدانها هستند.
وی افزود: سبزیجات و میوههای مناسب روزهای گرم هندوانه، پرتقال، انواع توت، هلو، طالبی، گریپ فروت، کرفس، خیار، کاهو، کدو سبز، کلم بروکلی، لیموترش و گوجه فرنگی است.
سینکایی افزود: در این ایام مصرف نوشیدنیهای شیرین را محدود کنید. چرا که باعث افزایش ادرار و از دست رفتن آب و الکترولیتهای بدن میشوند.
وی در ادامه اظهار کرد: مصرف نوشیدنیهای خیلی سرد را محدود کنید، چرا که میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی شود. بهتر است که مایعات با دمای متعادل مصرف کنید.
وی یادآور شد: پروتئینهای حیوانی و پرچرب، باعث کم آبی و تولید گرمای بیشتر در بدن و عطش بیشتر میشوند. بنابراین بهتر است پروتئینهای کم چرب و ترجیحا گیاهی، مانند حبوبات، سویا، گوشت مرغ و لبنیات کم چرب، مصرف و گوشت قرمز محدود شود.
سینکایی بیان کرد: به دلیل کاهش اشتها در روزهای گرم، بهتر است تعداد وعدهها بیشتر شده و در حجم کمتر میل شود.
سینکایی گفت: مصرف چربیها کمتر شود. چرا که هضم چربیها کندتر و انرژی بیشتری نیاز دارد و باعث تولید گرمای بیشتری میشود در نتیجه عطش را بیشتر میکند.
وی ادامه داد: مصرف ادویههایی مثل زنجبیل، دارچین، فلفل و خردل که باعث افزایش متابولیسم و تولید گرمای بیشتر در بدن میشوند باید محدود شود. همچنین مصرف نمک، غذاها و تنقلات شور و مصرف غذاهای فرآوری شده که حاوی نمک پنهان هستند در این ایام کمتر شود.
منبع: ایسنا