به گزارش صد آنلاین، مهدی حسینی مزینانی، در دوازدهمین کنگره ملی گیاهان دارویی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، به ارائه نتایج یک تحقیق پیرامون خواص زیتون پرداخت.
وی گفت: زیتون موجب کاهش استرس آنتی اکسیدانی میشود و در کاهش سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ) مؤثر است.
حسینی مزینانی افزود: این مطالعات در سال ۲۰۲۵ انجام شده است.
وی با اشاره به انجام یک کار تحقیقاتی در ارتباط با خواص زیتون که از سال ۱۳۸۰ در کشور آغاز کرده است، گفت: در این سالها توانستهایم به نتایج قابل قبولی از خواص زیتون دست پیدا کنیم.
این پژوهشگر به ارتباط زیتون و آلزایمر اشاره کرد و افزود: مطالعاتی در حال انجام است که نشان میدهد استفاده از روغن زیتون میتواند به کاهش آلزایمر کمک کند.
وی با عنوان این مطلب که روغن زیتون به عنوان غذا و دارو استفاده میشود، افزود: غذای رژیم مدیترانه ای، شاهد خوبی برای نشان دادن خواص زیتون است که ریسک بیماریهای قلبی و سکته مغزی در بین مردم منطقه حوزه مدیترانه کمتر است.
تقویت سلامت مغز:
ترکیب اولئوکانتال در زیتون تازه، اثرات ضدالتهابی مشابه ایبوپروفن دارد و از تخریب سلولهای عصبی پیشگیری میکند (مطالعه دانشگاه مونسل، آمریکا).
مبارزه با پوکی استخوان:
هیدروکسیتیروزول موجود در زیتون، تراکم استخوان را افزایش داده و از تحلیل استخوانی در زنان یائسه جلوگیری میکند (مجله Endocrinology).
تسکین آلرژی و آسم:
ترکیبات ضدالتهابی زیتون، واکنشهای هیستامینی را مهار کرده و علائم آلرژی فصلی و آسم را کاهش میدهد.
پروبیوتیک طبیعی:
زیتونهای تخمیرشده (مانند زیتون پرورده) حاوی باکتریهای مفید لاکتوباسیلوس هستند که فلور روده را تقویت میکنند.
سمزدایی کبد:
اسید کلروژنیک در زیتون خام، آنزیمهای کبدی را تنظیم و از تجمع چربی در کبد جلوگیری میکند.
ضدپیری پوست:
اسکوالن موجود در زیتون، رطوبت پوست را حفظ و با رادیکالهای آزاد ناشی از UV مبارزه میکند.
تنظیم قند خون:
ترکیبات پلیفنولی زیتون، حساسیت به انسولین را افزایش داده و برای دیابت نوع ۲ مفید است/بهداشت نیوز