۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۰

کدام رنگ از فلفل دلمه ای مفیدتر است؟

کدام رنگ از فلفل دلمه ای مفیدتر است؟
بازدید:۲۴۴۷
صد آنلاین | فلفل دلمه‌ای در مراحل اولیه رشد سبز است (حتی انواعی که در نهایت قرمز، زرد یا نارنجی می‌شوند).
کد خبر : ۱۷۰۵۷۲
 

به گزارش صد آنلاین،روقتی کاملاً می‌رسد، بسته به نوع آن، به رنگ‌های قرمز، زرد، نارنجی یا حتی بنفش تغییر می‌کند. این تغییر رنگ ناشی از تجزیه کلروفیل (رنگدانه سبز) و تولید رنگدانه‌های جدید (مثل کاروتنوئیدها و آنتوسیانین) است.

 ارزش غذایی در فلفل قرمز:

  • ویتامین C: فلفل دلمه‌ای قرمز رسیده حدود ۱.۵ برابر فلفل سبز نارس ویتامین C دارد. (یک فلفل قرمز متوسط می‌تواند بیش از ۱۵۰٪ نیاز روزانه ویتامین C بدن را تأمین کند!)

  • بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A): فلفل قرمز تا ۱۱ برابر بیشتر از فلفل سبز بتاکاروتن دارد. این ترکیب یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود.

 خاصیت ضدسرطانی:
بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها (مثل لیکوپن در فلفل قرمز) و همچنین ویتامین C، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی، با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و کاهش التهاب، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. مطالعات متعددی ارتباط مصرف فلفل دلمه‌ای را با کاهش خطر برخی سرطان‌ها نشان داده‌اند.

نکات تکمیلی جالب:

 فلفل‌های رنگی دیگر (زرد/نارنجی):
آن‌ها نیز در حالت رسیده، ویتامین C و کاروتنوئیدهای بالایی دارند، هرچند ترکیبات خاص آن‌ها کمی متفاوت است (مثلاً فلفل زرد لیکوپن کم‌تری دارد اما زآگزانتین بیشتری دارد).

 چرا سبز هم مصرف می‌شود؟
فلفل سبز کالری کمتر و فیبر بالایی دارد و طعم تلخ‌تر و تندتری نسبت به انواع رنگی ایجاد می‌کند که در برخی غذاها مطلوب است.

نتیجه گیری:

انتخاب فلفل دلمه‌ای قرمز، زرد یا نارنجی (رسیده) برای دریافت بیشترین آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و بتاکاروتن گزینه‌ای عالی در رژیم غذایی ضدسرطان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است./ اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها