آخرین اخبار
۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۰

زرده تخم مرغ را نباید بخوریم؟

زرده تخم مرغ را نباید بخوریم؟
بازدید:۲۹۳۰
صد آنلاین | دور ریختن زرده تخم‌مرغ به بهانه "ناسالم بودن" یکی از رایج‌ترین باورهای غلط تغذیه‌ای است که متأسفانه هنوز در بین بسیاری از مردم رواج دارد.
کد خبر : ۱۷۰۵۶۱

به گزارش صد آنلاین،  این تصور نادرست عمدتاً ناشی از ترس از کلسترول موجود در زرده است، اما تحقیقات جدید علمی این نگرانی را رد کرده‌اند.

حقایق علمی درباره زرده تخم‌مرغ:

  1. منبع غنی مواد مغذی:

    • زرده حاوی ویتامین‌های A, D, E, K, B12، مواد معدنی مانند آهن، سلنیوم و روی، و آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی مانند لوتئین و زآگزانتین (مفید برای سلامت چشم) است.

    • ۹۰٪ کلسیم و آهن تخم‌مرغ در زرده قرار دارد!

  2. کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد:

    • مطالعات (مثل تحقیقات دانشگاه هاروارد) نشان می‌دهند مصرف تخم‌مرغ کامل سطح HDL (کلسترول "خوب") را بالا می‌برد که برای محافظت از قلب حیاتی است.

    • برای اکثر افراد، کلسترول غذایی (مثل زرده) تأثیر ناچیزی بر کلسترول خون دارد، زیرا کبد خود روزانه کلسترول تولید می‌کند.

  3. کمک به سلامت متابولیک:

    • پروتئین و چربی‌های سالم زرده باعث سیری طولانی‌مدت و کاهش پرخوری می‌شود.

    • ترکیب امگا-۳ و کولین (ماده مغذی ضروری برای مغز) در زرده، به بهبود عملکرد عصبی و کاهش التهاب کمک می‌کند.

چرا این باور غلط ایجاد شد؟

در دهه ۱۹۷۰ میلادی، برخی دستورالعمل‌های تغذیه‌ای (بدون پشتوانه علمی کافی) کلسترول غذایی را عامل اصلی بیماری قلبی معرفی کردند. اما امروزه می‌دانیم:

  • ۸۰٪ کلسترول خون توسط کبد ساخته می‌شود، نه از طریق غذا!

  • عوامل اصلی بیماری قلبی عبارتند از: چربی‌های ترانس، قند افزوده، کمتحرکی و استرس.

توصیه پایانی:

 خوردن ۱ تا ۳ تخم‌مرغ کامل در روز برای افراد سالم (بدون مشکلات خاص پزشکی) کاملاً بی‌خطر و مغذی است.
 فقط اگر دیابت کنترل‌نشده یا بیماری قلبی پیشرفته دارید، با پزشک خود مشورت کنید./اختصاصی صد آنلاین 

 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها