به گزارش صد آنلاین، برگ بو، گیاهی معطر با طبع گرم و خشک است که در طب سنتی ایرانی، جایگاه مهمی دارد.
این گیاه سرشار از ویتامینهای A و C، فولات، نیاسین، پتاسیم، آهن، منگنز، منیزیم و ترکیبات آنتیاکسیدانی همچون پلیفنولهاست که خاصیت ضدالتهابی و تقویتکننده سیستم ایمنی دارند.
لینالول موجود در برگ بو، هورمون استرس را کاهش میدهد و در آروماتراپی برای ایجاد حس آرامش استفاده میشود. جویدن یا دم کردن برگ بو مانند یک مسکن طبیعی عمل میکند.
وجود ترکیب اوژنول، برگ بو را به یک آنتیاکسیدان قوی تبدیل کرده که در محافظت از بدن در برابر بیماریها مؤثر است.
بهبود عملکرد گوارش
برگ بو با افزایش آنزیمهای گوارشی، هضم غذا را آسان میکند، نفخ را کاهش داده و برای افرادی با سندرم روده تحریکپذیر مفید است.
روتین و کافئیک اسید موجود در برگ بو، با تقویت دیواره مویرگها و کاهش کلسترول بد (LDL)، نقش محافظتی برای قلب ایفا میکند.
مطالعات نشان میدهند مصرف روزانه ۱ تا ۳ گرم برگ بو میتواند به تنظیم قند خون در بیماران دیابت نوع ۲ کمک کند.
آنتیاکسیدانهای موجود در برگ بو با خنثیسازی رادیکالهای آزاد، از جهش سلولی و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری میکنند.
کاهش کلسترول
جوشانده برگ بو میتواند کلسترول خون را کاهش دهد. کافیست ۱۰ تا ۱۵ برگ را با ۳ لیوان آب بجوشانید و هر شب بنوشید.
درمان سرماخوردگی و تب
خاصیت ضدباکتریایی برگ بو به بهبود علائم سرماخوردگی، تب و عفونتهای تنفسی کمک میکند.
دمنوش ترکیبی از برگ بو و دارچین، سوخت و ساز بدن را افزایش داده و چربیسوزی را تسهیل میکند./ مهر