آخرین اخبار
۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۰

به هیچ عنوان برنج پخته شده ای که در یخچال نگهداری کرده اید را سرد نخورید

به هیچ عنوان برنج پخته شده ای که در یخچال نگهداری کرده اید را سرد نخورید
بازدید:۲۰۶۳
صد آنلاین | در این برنج باکتری باسیلوس رشد کرده است که در صورت گرم نکردن موجب اسهال و استفراغ در بدن های ضعیف و آسیب می شود.
کد خبر : ۱۶۸۱۶۶

به گزارش صد آنلاین،واقعاً مصرف برنج پخته شده که بهدرستی نگهداری یا گرم نشده باشد، میتواند خطرناک باشد. دلیلش باکتری به نام «باسیلوس سرئوس» (Bacillus cereus) است که بهطور طبیعی در محیط (از جمله در برنج خام) وجود دارد. وقتی برنج پخته میشود، این باکتری یا اسپورهای آن ممکن است زنده بمانند. اگر برنج پس از پخت در دمای اتاق بماند، اسپورها فعال شده و تکثیر میشوند و سمومی تولید میکنند که حتی با گرمکردن مجدد هم کاملاً از بین نمیروند.

چند نکته ضروری برای پیشگیری:

  1. سریع خنک کنید: بعد از پخت، برنج را در عرض ۱ ساعت به یخچال منتقل کنید.

  2. نگهداری کوتاهمدت: برنج پختهشده را بیش از ۱ تا ۲ روز در یخچال نگه ندارید.

  3. گرمکردن کامل: هنگام مصرف، برنج را کاملاً داغ کنید (تا حدی که بخار از آن بلند شود) تا باکتریهای باقیمانده نابود شوند.

  4. اجتناب از دمای اتاق: هرگز برنج پختهشده را بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال رها نکنید.

چرا سردخواری خطرناک است؟

مصرف برنج سرد یا نیمهگرم ممکن است سموم تولیدشده توسط این باکتری را وارد بدن کند و باعث مسمومیت غذایی، درد شکم، اسهال یا استفراغ شود، بهویژه در کودکان، سالمندان یا افراد با سیستم ایمنی ضعیف.

پس حتماً برنج را پیش از مصرف کاملاً داغ کنید و از سلامت روش نگهداری آن مطمئن شوید./ اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها