آخرین اخبار
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۲

ترامپ می‌تواند از پس مخالفان با ایران برآید؟

ترامپ می‌تواند از پس مخالفان با ایران برآید؟
بازدید:۱۹۲
صد آنلاین | بن آرمبروستر در این یادداشت می‌نویسد که در مقابل این فشار روشن نمایندگان جنگ طلب کنگره امریکا، برخی چهره‌های مؤثر جناح ماگاآمریکا (Make America Great Again)، مانند استیو بنن، مارژری تیلور گرین، و تاکر کارلسن از مذاکرات حمایت می‌کنند و خواهان پرهیز از جنگ با ایران‌ هستند. کارلسن گفته است: «هرکس خواهان جنگ با ایران است، دشمن آمریکاست.»
کد خبر : ۱۶۷۸۵۳

به گزارش صد آنلاین،او با اشاره به نامه سناتورهای جمهوری‌خواه به ترامپ برای مطالبه «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» توضیح می‌دهد که این مطالبه عملاً غیرواقعی و مسموم‌کننده مذاکرات است؛ همان‌طور که سینا توسی از «مرکز سیاست بین‌الملل» آن را «قرص سمی» توصیف می‌کند.

هفته گذشته ۲۰۰ نماینده کنگره امریکا با امضای نامه‌ای از رئیس جمهوری امریکا خواستند که به هیچ وجه بر سر برنامه هسته‌ای ایران مصالحه نکند و بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران تاکید کند و بر آن متمرکز باشد. این نماینده‌ها عموما از دو حزب جمهوریخواه سنتی و دموکرات امریکا هستند.

بن آرمبروستر در این یادداشت می‌نویسد که در مقابل این فشار روشن نمایندگان جنگ طلب کنگره امریکا، برخی چهره‌های مؤثر جناح ماگاآمریکا (Make America Great Again)، مانند استیو بنن، مارژری تیلور گرین، و تاکر کارلسن از مذاکرات حمایت می‌کنند و خواهان پرهیز از جنگ با ایران‌ هستند. کارلسن گفته است: «هرکس خواهان جنگ با ایران است، دشمن آمریکاست.» وی در ادامه به تازه‌ترین نظرسنجی انجام شده بر سر تعامل ایران و امریکا اشاره می‌کند و می‌نویسد: بر اساس نظرسنجی مشترک SSRS و دانشگاه مریلند، ۶۹ درصد آمریکایی‌ها (و ۶۴ درصد جمهوری‌خواهان) از توافقی نظارتی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند. این آمار نشان می‌دهد که مخالفان توافق، پایگاه اجتماعی قدرتمندی ندارند.»

نویسنده تأکید می‌کند که دونالد ترامپ، با کنترل کامل بر حزب جمهوری‌خواه، می‌تواند بدون هزینه سیاسی جدی، توافقی معقول با ایران امضا کند. قانون‌گذاران و رسانه‌های محافظه‌کار نیز از ترس واکنش پایگاه او، احتمالاً مخالفت علنی نخواهند کرد. به‌ویژه که صدای طرفداران امریکا و جریان مگای پیرامون او بلندتر و اثرگذارتر از جریان جمهوری‌خواه سنتی است.  

بن آرمبروستر سپس می‌نویسد: از منظر منطقه‌ای نیز تغییراتی رخ داده است؛ علی واعظ از «گروه بین‌المللی بحران» می‌گوید که کشورهای حاشیه خلیج فارس برخلاف گذشته با مذاکرات ترامپ با ایران مخالفتی ندارند، زیرا نمی‌خواهند در آتش درگیری احتمالی گرفتار شوند. آنها در سفر اخیر ترامپ به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به صراحت اعلام کردند که از مذاکرات غیرمستقیم جاری میان امریکا و ایران حمایت می‌کنند و تداوم آن را خواهانند. مواضعی که آشکارا مخالف دیدگاه جریان سنتی حزب جمهوریخواه و نئوجمهوریخواه‌های جنگ طلب و لابی اسرائیلی موثر بر آنهاست.

بن آرمبروستر درباره مطالبه غنی‌سازی صفر ترامپ و مذاکره‌کنندگان امریکایی طرف مذاکره با ایران نیز می‌نویسد: این پافشاری غیرضروری و مضر است. این مساله می‌تواند قبل از همه به ضرر خود ترامپ تمام شود که بر لزوم رسیدن به توافق با ایران و پرهیز از جنگ تاکید دارد و روی آن شعار داده است. در همین رابطه کالسی داونپورت از «انجمن کنترل تسلیحات» می‌گوید که مطالبه «غنی‌سازی صفر» هم غیرضروری و هم خطرناک است، زیرا ایران را از میز مذاکره می‌راند. به باور او، توافقی قابل‌راستی‌آزمایی با حفظ سطح محدودی از غنی‌سازی می‌تواند جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرد و همین کافی است تا دستاوردی بزرگ برای ترامپ به بار آورد.

بن آرمبروستر در نهایت می‌نویسد ترامپ اگر بخواهد و واقعا اراده رسیدن به توافق با ایران را داشته باشد می‌تواند به‌راحتی از پس جنگ‌طلبان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برآید. وی به اظهارات رایان کاستلو از شورای ملی ایرانیان آمریکا اشاره می‌کند و می‌نویسد: «ترامپ با پیروی از مشی دیپلماتیک و تاکید بر گفت‌وگو و مذاکره و دادن فرصت کافی به دیپلماسی و بی‌توجهی به دیدگاه‌های نومحافظه‌کارانِ شکست‌خورده که دو جنگ بی‌نتیجه، خونین و پرهزینه افغانستان و عراق را رقم زدند، می‌تواند توافقی موفق را رقم بزند به شرطی که اراده کافی برای این کار را داشته باشد.»

 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر