۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵

در تابستان آب نمی خورید؟/ این توصیه‌های طلایی برای شماست

در تابستان آب نمی خورید؟/ این توصیه‌های طلایی برای شماست
بازدید:۱۲۸
صد آنلاین | محمد شاهدی باغ خندان، متخصص کشاورزی، بر اهمیت حیاتی تغذیه سالم در تابستان برای حفظ آب بدن، به‌ویژه در کودکان، تاکید کرد.
کد خبر : ۱۶۷۰۵۵

به گزارش صد آنلاین، محمد شاهدی باغ خندان، متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در تابستان، به تشریح لزوم حفظ آب بدن به‌ویژه در کودکان پرداخت. وی با اشاره به اینکه بدن کودکان تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، هشدار داد که کمبود آب می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کرده و حتی به گیجی و بیهوشی منجر شود.

 

این متخصص، عملکرد تعریق را به یک سیستم خنک‌کننده طبیعی بدن تشبیه کرد و توضیح داد: "در فصل گرما، بخش قابل توجهی از آب بدن از طریق تعریق دفع می‌شود. تبخیر این عرق، به خنک شدن بدن کمک می‌کند، اما منجر به از دست رفتن مقادیر زیادی آب نیز می‌شود.

" شاهدی باغ خندان تاکید کرد که این آب از دست رفته باید به سرعت جبران شود و بهترین راه برای این منظور، نوشیدن آب تمیز و سالم است. وی افزود که آب باید دمای معمولی داشته باشد و افزودن کمی آبلیمو می‌تواند طعم آن را بهبود بخشد.

 

شاهدی باغ خندان استفاده از تخم‌های سنتی نظیر خاکشیر را برای تغذیه سالم در تابستان مناسب دانست و گفت میوه‌های آبدار تابستانی نیز می‌توانند نیاز بدن به مایعات را به خوبی تامین کنند. سبزیجات آبداری مانند کاهو و کلم نیز از دیگر منابع خوب برای تامین آب بدن در این فصل هستند. وی همچنین نسبت به مصرف نوشیدنی‌های حاوی شکر و کافئین بالا مانند نوشابه‌ها و آب‌های گازدار هشدار داد و تاکید کرد که غذاها نیز نباید سرخ‌کردنی باشند.

 

این کارشناس تغذیه توصیه کرد در فصل گرما، وعده‌های غذایی با حجم کمتر و در دفعات بیشتر مصرف شوند تا عملکرد معده بهبود یابد. استفاده از دوغ و نوشیدنی‌های سنتی مفید می‌تواند برای بدن سودمند باشد. ماست نیز به دلیل خاصیت اسیدی، به ندرت فاسد می‌شود و گزینه مناسبی برای سلامت در فصل گرما است. شاهدی باغ خندان در مصاحبه با رادیو گفتگو، ضمن هشدار نسبت به مصرف زیاد نمک در دوغ، خاطرنشان کرد که به دلیل گرمای هوا و رشد سریع میکروارگانیسم‌ها، مواد غذایی نباید خارج از یخچال نگهداری شوند، زیرا به سرعت در معرض فساد مواد غذایی قرار می‌گیرند.

منبع: همشهری

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها