در توضیح این اثر تالیفی پژوهشی آمده است :
«در حدود نیم قرن اخیر رابطه دین و موسیقی ( به منزله یکی از پرمصرف ترین هنرها) در ایران چه بوده است ؟ موسیقی در ایران بعد از انقلاب چه از سر گذرانده است ؟
این دو پرسش ، پرسش های اصلی این پژوهش هستند و شالوده این کتاب پژوهشی تجربی را شکل میدهند. مسیری که با رویکردی چند روشی انجام شده است. اول تحلیل محتوای متون فقهی و سپس تحلیل محتوای مطبوعاتی درباره رابطه دین و موسیقی طی پنج دهه گذشته در مصاحبه با مطلعین کلیدی حوزه موسیقی و تحلیل دادههای آماری درباره تولیدات و آثار موسیقایی.
این اثر را یک موسیقیدان زیرنظر یک محقق جامعه شناسی دین نوشته و محصول سه سال کار پژوهشی است.»
حسین سروی از جمله پژوهشگران عرصههای مختلف فرهنگ و هنر است که تحصیلات خود را در رشتههای دکترای تخصصی جامعه شناسی فرهنگی از دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناسی ارشد رشته مطالعات فرهنگی از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی رشته موسیقی از دانشگاه سوره تهران به پایان رسانده است.
تالیف کتاب ها و مقالاتی چون «چالش های دین و موسیقی در ایران معاصر (1350تا 1396)» ، «گرایشهای دینی معاصر و وضعیت موسیقی در ایران پسا انقلابی » ، «تحلیل گفتمان سنت گرای موسیقی در ایران معاصر(1385- 1285) »، «تحلیل گفتمان های تجدد گرا و نوسنت گرا در ایران معاصر(1385- 1285)»، تألیف کتاب «آنچه یک کارشناس فرهنگی - هنری باید بداند(مدیریت پروژه،کارتیمی ،سیستم مدیریت استعدادها)»با همکاری دکتر حسین علیان از جمله فعالیت های پژوهشی حسین سروی در عرصه موسیقی هستند./ تسنیم