به گزارش صد آنلاین، خواص کلم بروکلی خام به دلیل حفظ ترکیبات مغذی و آنزیمهای طبیعی آن، بسیار چشمگیر است. در زیر مهمترین مزایای آن را بررسی میکنیم:
ویتامین C موجود در بروکلی خام (حدود ۸۹ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم) به تقویت سیستم ایمنی، تولید کلاژن برای سلامت پوست، و خنثیسازی رادیکالهای آزاد کمک میکند.
آنتیاکسیدانهایی مانند سولفورافان و گلوکوزینولات در پیشگیری از التهاب و آسیب سلولی نقش دارند.
این آنزیم در فرآیند هضم، ترکیبات گلوکوزینولات را به سولفورافان تبدیل میکند که خاصیت ضدسرطانی قوی دارد. پختن بروکلی این آنزیم را از بین میبرد، بنابراین مصرف خام آن مؤثرتر است.
فیبر بالای موجود در بروکلی خام (۲.۶ گرم در ۱۰۰ گرم) به تنظیم حرکات روده، پیشگیری از یبوست و تغذیه باکتریهای مفید روده (میکروبیوم) کمک میکند.
ترکیبات گلوکوزینولات و سولفورافان به کبد در فرآیند سمزدایی و دفع مواد مضر مانند آلایندههای محیطی کمک میکنند.
حاوی ویتامین K (برای انعقاد خون و سلامت استخوان)، فولات (مفید برای زنان باردار)، پتاسیم (تنظیم فشار خون)، و آهن است.
مطالعات نشان میدهند سولفورافان موجود در بروکلی خام رشد سلولهای سرطانی (مخصوصاً در سرطانهای سینه، پروستات، و روده) را مهار میکند.
برای کاهش نفخ ناشی از مصرف خام، آن را به صورت ریزخرد شده یا همراه با مواد پروبیوتیک (ماست) میل کنید.
ترکیب بروکلی خام با منابع ویتامین C (مثل لیمو) جذب آهن آن را افزایش میدهد.
اگر به بیماری تیروئید مبتلا هستید، مصرف خام آن را محدود کنید، زیرا گواتروژنهای موجود ممکن است بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارند./ اختصاصی صد آنلاین