آخرین اخبار
۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵

سرقت یک کتیبه در تخت جمشید

سرقت یک کتیبه در تخت جمشید
بازدید:۳۳۷
صد آنلاین | در حریم تاریخی تخت جمشید، درگیری میان قاچاقچیان آثار تاریخی و یگان حفاظت میراث فرهنگی به وقوع پیوست؛ تلاش قاچاقچیان برای سرقت یک کتیبه ارزشمند با برخورد قاطع نیروهای حفاظت همراه شد که در این میان یک مأمور زخمی شد.
کد خبر : ۱۶۶۳۸۰

به گزارش صد آنلاین، اخیراً برخوردی میان نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی و گروهی از قاچاقچیان آثار تاریخی در شهرستان مرودشت استان فارس، در محدوده حریم تخت جمشید رخ داده است. این نوع رویارویی‌ها، موضوعی جدید در این منطقه نیست و بارها نیروهای یگان حفاظت در این منطقه با تهدیدات مشابه مواجه شده‌اند. طبق گزارش‌های موجود، قاچاقچیان، حتی با استفاده از سلاح گرم نیروهای حفاظت را تهدید به مرگ کرده‌اند.

جزئیات حادثه از زبان مسئولان

افشین ابراهیمی، معاون میراث فرهنگی استان فارس، ضمن تأیید این درگیری اظهار داشت: چند روز پیش، گروهی از قاچاقچیان در تلاش بودند که یکی از کتیبه‌های تاریخی، احتمالاً مربوط به دوره ساسانی، را از حریم تخت جمشید سرقت کنند. با توجه به وجود اطلاعاتی درباره اقدامات قبلی این افراد، نیروهای یگان حفاظت در منطقه مورد نظر کمین کرده بودند.

وی افزود: در مواجهه با این سوءقصد به میراث تاریخی، یکی از نیروهای یگان حفاظت بر اثر اصابت ضربات چاقو مهاجمان مجروح شد، اما خوشبختانه ضارب دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شده است.

سرنوشت کتیبه تاریخی

برخی منابع محلی اظهار داشته‌اند که هدف قاچاقچیان جابه‌جایی کتیبه‌ای بوده است که پیش‌تر هشدارهایی درباره احتمال آسیب رساندن یا تخریب آن منتشر شده بود. با این وجود، گزارش دقیقی درباره وضعیت کنونی این اثر تاریخی ارائه نشده است. با این حال، اقدام به موقع نیروهای یگان حفاظت مانع از موفقیت قاچاقچیان در سرقت یا تخریب این کتیبه شد.

چالش‌های پیش روی یگان حفاظت میراث فرهنگی

یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور وظیفه خطیری بر عهده دارد؛ از حفاظت بیش از ۳۰۰ موزه تا نگهداری از ۳۰ هزار اثر ثبت ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی. با این وجود، این نیروها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. سردار مهری، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، پیشتر به ضعف‌های ساختاری این یگان اشاره و اذعان کرده بود که برخی نیروها حتی از بدیهی‌ترین تجهیزات مورد نیاز، مانند وسایل نقلیه، بی‌بهره هستند. به عنوان مثال، در برخی استان‌ها تنها یک خودرو برای یگان اختصاص داده شده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۱۴۰۱ نیز گزارشی منتشر کرد که وضعیت نامناسب یگان حفاظت میراث فرهنگی را مورد بررسی قرار داد. در این گزارش، به مشکلاتی شامل نبود امنیت اقتصادی و شغلی، ضعف در ساختار سازمانی و کمبود تجهیزات دفاعی و کارت ضابط قضائی اشاره شده بود. همچنین، بی‌توجهی به رفع این مشکلات می‌تواند کارایی این یگان را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

هشدار برای حفاظت از میراث ملی

با توجه به اهمیت آثار ثبت‌شده جهانی و ملی کشور و افزایش تهدیدات ناشی از فعالیت قاچاقچیان، تقویت این یگان حیاتی به نظر می‌رسد. مسئولان باید توجه ویژه‌ای به نیازهای این نیروها داشته باشند تا از نابودی میراث فرهنگی جلوگیری شود و فرهنگ غنی ایران برای نسل‌های آینده محفوظ بماند./ رکنا

 
 
اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها