آخرین اخبار
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹

ترامپ به عنوان میانجی وارد میدان شد / دنیا منتظر حرکت بعدی است

ترامپ به عنوان میانجی وارد میدان شد / دنیا منتظر حرکت بعدی است
بازدید:۲۸۰
تِرامپ پیشنهاد خود برای عضویت در مذاکرات صلح روسیه-اوکراین را اعلام کرد و فعالیت دیپلماتیک شدیدی رخ داد
کد خبر : ۱۶۵۸۷۷

به گزارش صد آنلاین به نقل از رویترز – پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، برای شرکت در مذاکرات پیشنهادی صلح اوکراین و روسیه سبب فعالیت شدید دیپلماتیکی شد، زیرا قدرت‌های اروپایی تا خاورمیانه به دنبال یافتن راهی از بحران مرگبارترین جنگ اروپا از زمان جنگ جهانی دوم هستند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در روز یکشنبه مذاکره مستقیم با اوکراین را پیشنهاد داد و بعد از اینکه ترامپ عموماً به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت که آن را بپذیرد، زلنسکی نیز اعلام کرد که حاضر است اما شرط حضور شخصی پوتین را مطرح کرد.

 

سپس در یک حرکت غیرمنتظره در روز دوشنبه، ترامپ - که قصد داشت این هفته سعودی عربستان، امارات متحده عربی و قطر را بازدید کند - اعلام کرد که ممکن است در مذاکرات روسیه-اوکراین در شهر استانبول ترکیه شرکت کند که مرز بین اروپا و آسیاست.

 

"من جلسات زیادی دارم، اما فکر می‌کردم ممکن است بروم. این امکان وجود دارد، البته اگر فکر کنم چیزها ممکن باشد، ولی باید کاری انجام شود"، ترامپ قبل از سفر خارجی دومش از زمان بازگشت به کاخ سفید در ژانویه گفت.

 

"چهارشنبه در ترکیه را دست کم نگیرید"، ترامپ افزود.

 

بعد از این پیشنهاد ترامپ، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در مورد "راه‌های رسیدن به آتش‌بس" با مقام‌های اروپایی، از جمله وزیران امور خارجه بریتانیا و فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، صحبت کرد.

 

همچنین وزیر امور خارجه اوکراین، آندری سیبیها، و همتایان آلمانی و لهستانی‌اش نیز در این تماس حضور داشتند.

 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با همتای ترک خود هاکان فیدان دیدار داشت. کرملین سابقاً از چین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر به خاطر کمک به میانجی‌گری تشکر کرده بود.

 

ولادیمیر پوتین در فوریه 2022 با اعزام هزاران سرباز به اوکراین جنگی را آغاز کرد که منجر به کشته شدن صدها هزار نظامی شد و بحرانی جدی بین روسیه و غرب ایجاد کرد، وضعیتی که بدترین تنش از دوران بحران موشکی کوبا در سال 1962 محسوب می‌شود.

 

رویترز گزارش داد که در سال گذشته پوتین آمادگی دارد درباره آتش‌بس با ترامپ صحبت کند، اما مسکو که در جنگ پیشی داشت، رد تمامی اعطای سرزمین‌های مهم را کرد و اصرار داشت کیف از عضویت در ناتو دست بکشد.

 

مذاکرات استانبول

 

وقتی ترامپ به زلنسکی گفت که پیشنهاد مذاکره پوتین را بپذیرد، رهبر جنگی اوکراین گفت که حاضر است در استانبول با پوتین دیدار کند، هرچند کرملین درباره اینکه آیا خود پوتین شخصاً حضور می‌یابد چیزی نگفته است.

 

"ما تعهد داریم به جستجوی جدی برای یافتن راه حل‌های بلندمدت صلح"، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در روز دوشنبه به خبرنگاران گفت.

 

قبل از اینکه خبرنگاران فرصت سوال دیگری پیدا کنند، پسکوف گفت: "این همه چیزی است که می‌توانم درباره این موضوع بگویم."

 

پوتین و کرملین چندین بار به توافقنامه 2022 اشاره کرده‌اند که روسیه و اوکراین مدتی پس از حمله نظامی منعقد کرده بودند.

 

طبق این طرح توافقی که روزنامه رویترز مضمون آن را دیده، اوکراین باید خنثیت دائمی بپذیرد در ازای تضمین‌های امنیتی بین‌المللی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد یعنی بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده.

 

اگر زلنسکی و پوتین - که از احترام متقابل خاصی برخوردار نیستند - در روز چهارشنبه دیدار کنند، این اولین دیدار چهره‌به‌چهره آنها از دسامبر 2019 خواهد بود.

 

اوکراین و متحدان اروپایی‌اش به روسیه هشدار دادند که باید بدون شرط آتش‌بس 30 روزه را از روز دوشنبه بپذیرد یا تحریم‌های جدیدی را متوجه شود، اگرچه کرملین گفت که نخواهد اجازه دهد به او با Ultimatum صحبت کنند.

 

روسیه کنترل حدود یک پنجم خاک اوکراین را در دست دارد، شامل تمامی منطقه کریمه، تقریباً تمام لوهانسک و بیش از 70 درصد از مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون. همچنین کنترل یک قسمت کوچک از منطقه خارکیف را نیز دارد.

 

روسیه همچنان پیشروی می‌کند، اگرچه کندتر از سال 2024، و هر دو طرف گزارش دادند که جنگ در خط مقدم همچنان ادامه دارد، گرچه برخی اظهار کردند که مذاکرات استانبول شانسی برای اتمام خونریزی است.

 

کونستانتین کوساچف، رئیس کمیته امور بین‌المللی شورای فدراسیون، مجلس بالای پارلمان روسیه، در گفت‌وگو با رسانه ایزوتیا که در روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت که مذاکرات میان مسکو و کیف می‌توانند فراتر از آنچه در سال 2022 رقم خورد پیش روند.

 

"اگر هیئت اوکراینی در این مذاکرات با مأموریتی برای انصراف از اُلتیماتوم‌ها و جست‌وجوی زمینه مشترک حضور یابد، مطمئناً می‌توانیم حتی فراتر از آنچه در گذشته داشتیم، پیش برویم"، کوساچف به نقل از ایزوتیا گفت.

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها