آخرین اخبار
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۰

زیتون را فقط همراه غذا بخورید

زیتون را فقط همراه غذا بخورید
بازدید:۲۵۲
صد آنلاین | زیتون را فقط باید همراه غذا خورد تا ترکیبات فنلی آن، به‌خوبی جذب شوند و آثار مغذی آنها ظاهر شود. زیتون آثار ضددیابتی، ضدسرطانی، ضدمیکروبی، کاهش فشار خون، محافظت از قلب و عروق و فعالیت آنتی‌اکسیدانی دارد.
کد خبر : ۱۶۵۶۷۴

به گزارش صد آنلاین، خوردن زیتون همراه با غذا به دلایل زیر توصیه میشود:

۱. جذب بهتر ترکیبات فنلی

زیتون سرشار از ترکیبات فنلی (مانند اولئوروپئین و هیدروکسی تیروزول) است که خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و محافظتی دارند. این ترکیبات ممکن است در حضور چربیها یا سایر اجزای غذا (مانند اسیدهای صفراوی) بهتر جذب شوند. برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف مواد غنی از پلیفنولها همراه با غذا، بهویژه غذاهای حاوی چربیهای سالم، زیستدسترسپذیری (Bioavailability) آنها را افزایش میدهد. این موضوع به دلیل نقش چربی در فعالسازی آنزیمهای گوارشی و بهبود حلشدن ترکیبات فنلی در روده است.

۲. اثرات سلامتی زیتون

مزایای ذکرشده برای زیتون مبتنی بر پژوهشهاست:

  • ضد دیابت: ترکیبات فنلی زیتون ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشند.

  • محافظت از قلب: اسیدهای چرب تکغیراشباع (مانند اولئیک اسید) و پلیفنولها با کاهش کلسترول بد (LDL) و التهاب، سلامت عروق را تقویت میکنند.

  • فعالیت آنتیاکسیدانی: پلیفنولها رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و از آسیب سلولی جلوگیری میکنند.

  • خواص ضدمیکروبی: اولئوروپئین در زیتون خام اثرات ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد.

۳. چرا همراه غذا؟

  • مصرف زیتون بهتنهایی ممکن است به دلیل محتوای بالای سدیم (در زیتونهای شور) یا ترکیبات تلخ (مانند اولئوروپئین) برای برخی افراد ناراحتکننده باشد.

  • همراه غذا، اسید معده و آنزیمهای گوارشی فعالترند و به تجزیه مؤثرتر ترکیبات زیتون کمک میکنند. همچنین، چربیهای موجود در غذا جذب ویتامینهای محلول در چربی (مانند ویتامین E در زیتون) را افزایش میدهند.

۴. سبزیخوردن و زیتون: استثناها؟

سبزیخوردن (مانند نعنا، ریحان) و زیتون معمولاً بهدلیل موارد زیر بدون محدودیت همراه غذا مصرف میشوند:

  • عدم تداخل گوارشی: این مواد معمولاً هضم را تسهیل میکنند (مثلاً سبزیجات معطر ترشح آنزیمهای گوارشی را تحریک میکنند).

  • کمک به جذب مواد مغذی: برخی سبزیها (مانند جعفری) حاوی ویتامین C هستند که جذب آهن از غذا را افزایش میدهند.

نکات تکمیلی

  • زیتون خام vs. فرآوریشده: زیتونهای فرآوریشده (مثل زیتون پرورده) ممکن است نمک یا افزودنیهای بیشتری داشته باشند؛ moderation مهم است.

  • حساسیتهای فردی: برخی افراد به ترکیبات زیتون حساسیت دارند یا با مصرف زیاد آن دچار ناراحتی معده میشوند.

  • منابع معتبر: سازمانهای بهداشتی مانند EFSA و مطالعات مدیترانهای از مزایای زیتون در رژیم غذایی متعادل حمایت میکند./ اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها