طبق گزارشها، در حالی که رسانههای آمریکایی از عدم حضور تیم کارشناسی و فنی آمریکا خبر میدهند، ایران تأکید دارد که تیم کارشناسی خود را با ترکیبی از متخصصان حقوقی، هستهای و اقتصادی در این مذاکرات حاضر کرده است. وزیر امور خارجه ایران با ابراز امیدواری به دستیابی به یک «نقطه تعیینکننده»، بازگشت به تهران برای مشورتهای بیشتر را نشانه جدی بودن ایران در پیگیری منافع ملی دانسته است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز بر پایبندی هیئت ایرانی به دستورالعملهای نظام جهت حفظ دستاوردهای هستهای، رفع تحریمها و مقابله با فشارهای اقتصادی تأکید کرد. از سوی دیگر، به تعویق افتادن دور چهارم مذاکرات در هفته گذشته به دلیل مسائل لجستیکی و ادامه سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران، تنش در فضای گفتگوها را افزایش داده است. تحلیلگران با اشاره به تأثیرگذاری رژیم صهیونیستی بر ساختارهای تصمیمگیری آمریکا (به ویژه در دفتر کنترل داراییهای خارجی - اوفک)، تردیدهایی جدی درباره توانایی یا اراده واشنگتن برای پایبندی به تعهدات احتمالی مطرح میکنند.
مقامات ایرانی بارها خواستار لغو کامل تحریمها، توقف هر اقدام محدودکننده جدید و حفظ توانمندیهای هستهای از جمله غنیسازی به عنوان اصول غیرقابل چشمپوشی شدهاند. این مذاکرات در شرایطی ادامه مییابد که آمریکا علیرغم ادعای تمایل به گفتگو، تحریمها را ابزاری برای اعمال فشار حفظ کرده و ایران آن را رویکردی متناقض و غیرسازنده میداند./همشهری آنلاین