۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۶

شیخ نخودکی و توصیه‌های ایشان برای خوشبختی و عاقبت به خیری

شیخ نخودکی و توصیه‌های ایشان برای خوشبختی و عاقبت به خیری
بازدید:۱۴۴۰
آیت‌الله حسنعلی اصفهانی، معروف به شیخ نخودکی، از عرفا و زهاد برجسته قرن چهاردهم هجری قمری بود که در سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان متولد شد و در سال ۱۳۶۱ قمری در مشهد درگذشت. ایشان در حرم مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شدند. شیخ نخودکی به زهد، تقوا و عرفان عملی شهرت داشت و شاگردان بسیاری را تربیت کرد که هر کدام بعدها از عالمان و عرفای برجسته شدند.
کد خبر : ۱۶۴۹۳۰

به گزارش صدآنلاین، یکی از مهم‌ترین توصیه‌های شیخ نخودکی برای رسیدن به خوشبختی و عاقبت به خیری، خواندن نماز در اول وقت بود.

 

نقل است جوانی نزد ایشان آمد و گفت: "سه قفل در زندگی‌ام وجود دارد و سه کلید از شما می‌خواهم! قفل اول این است که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم، قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد و قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم." شیخ نخودکی در پاسخ فرمود: "برای قفل اول، نمازت را اول وقت بخوان. برای قفل دوم نمازت را اول وقت بخوان و برای قفل سوم هم نمازت را اول وقت بخوان!" وقتی جوان تعجب کرد که چگونه سه قفل با یک کلید باز می‌شود، شیخ پاسخ داد: "نماز اول وقت شاه کلید است."

 

شیخ نخودکی بر اهمیت نماز اول وقت تأکید بسیار داشت و این اولین وصیت او به فرزندش بود. ایشان می‌فرمود: "اگر آدمی یک اربعین به ریاضت پردازد، اما یک نماز صبح از او قضا شود، نتیجه آن اربعين، «هَبَاء مَّنثُورًا» خواهد شد." همچنین ایشان فرزندش را به تهجد و نماز شب سفارش می‌کرد و می‌گفت: "بدان كه در راه حق و سلوك اين طريق، اگر به جايی رسيده‌ام، به بركت بيداری شب‌ها و مراقبت در امور مستحب و ترك مكروهات بوده است، ولی اصل و روح همه اين اعمال، خدمت به ذراری (فرزندان) ارجمند رسول اكرم صلی الله عليه و آله و سلم است."

 

از کرامات شیخ نخودکی می‌توان به طی‌الارض، آگاهی از غیب، چشم برزخی و دم مسیحایی اشاره کرد که آنها را با تهجد، توکل، شب‌زنده‌داری، خواندن نماز اول وقت و انس با قرآن به دست آورده بود. آیت‌الله کشمیری نقل کرده است که شیخ حسنعلی نخودکی هر شب تا صبح قرآن را تا چهار سال در مشهد مقدس ختم می‌کرد و به امام رضا(ع) هدیه می‌نمود.

 

یکی دیگر از کرامات ایشان پیش‌بینی زمان وفات خود بود که همان‌طور که وعده داده بود، در روز یکشنبه، هفتم شهریور ۱۳۲۱ در سن هشتاد سالگی به جوار حق شتافت و طبق وصیت خود در صحن عتیق روبروی ایوان طلا در حرم مطهر رضوی دفن شد. زندگی و آموزه‌های شیخ نخودکی نشان می‌دهد که ایشان نماز اول وقت را به عنوان اساسی‌ترین عامل برای رسیدن به خوشبختی و عاقبت به خیری می‌دانستند

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها