به گزارش صد آنلاین، اگر به دنبال بهبود سلامت روده و عملکرد گوارشی بهتر هستید، دانههای چیا میتوانند گزینهی ایدهآلی باشند. این دانههای کوچک و قدرتمند، غنی از مواد مغذی، سالهاست در میان ابرغذاها جایگاه ویژهای یافتهاند.
دکتر سوراب ستی ، متخصص گوارش از کلینیک هیوُرد در کالیفرنیا، چهار دلیل اصلی را برای مفید بودن چیا در سلامت روده برجسته کرده است.
دانههای چیا حاوی هر دو نوع فیبر (محلول و نامحلول) هستند که نقش کلیدی در سلامت گوارش دارند:
فیبرهای موجود در چیا غذای باکتریهای پروبیوتیک (موجود در روده) هستند. دکتر ستی توضیح میدهد:
«چیا مانند یک کود آلی عمل کرده و باکتریهای مفید را تقویت میکند. این موضوع برای گوارش سالم و سیستم ایمنی ضروری است.»
چیا میتواند تا ۱۰ برابر وزن خود آب جذب کند و ژلی تشکیل دهد. این ژل:
فیبر محلول چیا جذب قند را در روده کند کرده و از نوسانات ناگهانی قند خون جلوگیری میکند. دکتر ستی میگوید:
«این ویژگی آن را به گزینهای عالی برای افراد دیابتی یا کسانی که سطح گلوکز خون را مدیریت میکنند، تبدیل میکند.»
بر اساس مطالعهای در ژورنال علوم و فناوری مواد غذایی ، چیا:
دانههای چیا با غنی بودن از فیبر، عملکرد پریبیوتیک، و تنظیم قند خون، انتخابی هوشمندانه برای سلامت روده و بدن هستند. اضافه کردن تنها یک قاشق روزانه میتواند تفاوت چشمگیری در سلامتی شما ایجاد کند./ انتخاب