به گزارش صد آنلاین، جیاوگولان که به «گیاه جاودانگی» شهرت دارد، گیاهی است که ممکن است فواید سلامتی بیشتری نسبت به چای سبز داشته باشد. این گیاه در مناطق کوهستانی آسیا مانند چین، هند و کره رشد میکند و در طب سنتی قرنهاست مورد استفاده قرار میگیرد. نام علمی آن Gynostemma pentaphyllum است و گاهی به آن «جینسینگ جنوبی» یا «علف معجزهآسا» هم گفته میشود.
نویسنده کتاب "انقلاب بیسن"، که خود روزانه ۹۰۰ میلیگرم جیاوگولان مصرف میکند، درباره فواید این گیاه توضیح داد:
«چای جیاوگولان دارای مقادیر بسیار بالایی آنتیاکسیدان (ORAC) است. در واقع، این عدد هشت برابر بیشتر از آنچه در چای سبز یافت میشود، است.»
برای دمکردن این چای، او توصیه میکند:
طعمش را تلخ و کمی شیرین توصیف میکند، حال آنکه برخی دیگر آن را «طبیعی و خاکی» میدانند. این طعم تلخ ناشی از ساپونینهای موجود در گیاه است که عامل اصلی فواید سلامتیبخش جیاوگولان هستند.
مطالعات منتشر شده در نشریه Journal of Functional Foods نشان دادهاند:
جیاوگولان حاوی گایپنوزیدها است — ترکیباتی شبیه به جینسنوزیدهای موجود در جینسینگ. این ترکیبات:
این موارد اساسیترین مسیرهای ضدپیری هستند که میتوانند به افزایش طول عمر و بهتر شدن کیفیت زندگی کمک کنند.
علاوه بر این، جیاوگولان دارای خواص ضدسرطانی و کاهنده فشار خون نیز هست.
طبق گفته متخصصان، جیاوگولان به طور کلی داروی ایمنی محسوب میشود. با این حال، برخی افراد ممکن است بعد از مصرف آن با:
مواجه شوند.
نکته مهم:
افرادی که تحت درمان هستند یا داروی خاصی مصرف میکنند، باید قبل از استفاده از این گیاه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند. همچنین، افراد مبتلا به دیابت باید مراقب باشند چون این گیاه میتواند قند خون را کاهش دهد و لازم باشد دوز داروهای خود را تنظیم کنند.
جمعبندی: جیاوگولان گیاهی است که در قرون وسطی به عنوان راز طول عمر شناخته میشد و امروزه نیز به عنوان یک مکمل غذایی با فواید فوقالعاده شناخته شده است. اگر قصد دارید این چای گیاهی را امتحان کنید، ابتدا با یک قاشق چایخوری شروع کنید و به مرور مقدار آن را افزایش دهید. فقط یادتان باشد که هر چه طبیعیتر باشد، بهتر است ولی همیشه هوشیاری در استفاده از آن ضروری است./ عصر ایران