به گزارش صد آنلاین، پژوهشی جدید از دانشگاه مرداک استرالیا نشان داده است که واکسنهای ضد کووید-۱۹ تأثیر قابل توجهی بر سیستم متابولیک بدن ندارند. این یافتهها میتوانند بهخوبی نگرانیهای عمومی درباره پیامدهای طولانیمدت این واکسنها را کاهش دهند.
بر اساس این مطالعه، محققان ۳۳ شرکتکننده را به مدت نزدیک به یک سال و نیم (۴۸۰ روز) تحت بررسی قرار دادند. در این دوره، ۱۶۷ شاخص مختلف متابولیکی در ۲۸ نقطه زمانی ثبت و تحلیل شدند.
نتایج نشان داد که واکسنهای کووید-۱۹ هیچ تغییر معناداری در شاخصهای مهم سلامتی — از جمله التهاب، عوامل خطر قلبی-عروقی و فرآیندهای مرتبط با انرژی — ایجاد نکردهاند. این موضوع حاکی از بیضرر بودن واکسنها از نظر متابولیکی است.
نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر روئی لنگ لو، در این باره گفت:
«این تحقیق در محیط واقعی نشان میدهد که واکسنهای کووید-۱۹ نه تنها ایمن هستند، بلکه هیچ اختلال مهمی در فعالیتهای بیوشیمیایی بدنه ما ایجاد نمیکنند.»
در این تحقیق، گروهی از افراد واکسینهشده با گروه کنترل — یعنی افرادی که هرگز به کرونا مبتلا نشده بودند — و همچنین با افرادی که دچار عفونت خفیف کووید-۱۹ شده بودند، مقایسه شدند.
نتایج حاکی از شباهت بسیار نزدیک الگوهای متابولیکی افراد واکسینه شده با گروه کنترل است. این یافتهها نشان میدهند که واکسنها تغییرات عمدهای در عملکرد طبیعی بدن انسان ایجاد نمیکنند.
البته محققان به این نکته هم اشاره کردند که بعد از تزریق دوز سوم واکسن، افزایش اندکی در میزان یک پروتئین التهابی به نام IP10 مشاهده شد. با این حال، این افزایش در محدوده طبیعی باقی ماند و قبل از دوزهای بعدی به حالت اولیه بازگشت.
در مقابل، حتی یک عفونت خفیف کووید-۱۹ نیز منجر به تغییرات متابولیکی شدیدتری نسبت به واکسیناسیون شد. این یافتهها میتوانند به کسانی که هنوز نسبت به دریافت واکسن تردید دارند، آرامش بدهد.
دکتر لو در پایان گفت:
«این نتایج باید هر کسی که در مورد واکسیناسیون دودل است، را متقاعد کند؛ زیرا تزریق چندین دوز واکسن، عوارض بیولوژیکی مشابه عفونت طبیعی بدن را ایجاد نمیکند.»/ مهر