به گزارش صد آنلاین، در حالی که روشهای مختلفی برای کنترل وزن وجود دارد — اعم از ورزش تا داروها — پژوهشها هر روز بیشتر روی مواد غذایی طبیعی تمرکز میکنند که علاوه بر سالم بودن، هزینه کمی داشته باشند. و در این میان، گوجهفرنگی نقشی غافلگیرکننده ایفا کرده است.
نامش را ببریم: لیکوپن . این ماده شگفتآور، رنگ قرمز گوجهفرنگی و هندوانه را به وجود میآورد و اما فراتر از ظاهرش، یک آنتیاکسیدان قدرتمند است که میتواند التهاب را کاهش دهد و عملکرد کبد را بهبود بخشد.
اما جدیدترین پژوهشها نشان دادهاند: لیکوپن ممکن است یکی از بهترین دوستان ما در کاهش و پیشگیری از افزایش وزن باشد.
در تحقیقی جدید به رهبری دکتر سامانتا سنتکلر از دانشگاه Northern State ، محققان تأثیر لیکوپن، عصاره گوجهفرنگی و استروژن خوراکی را بر روی ماهیهای گورخری با رژیم غذایی پرچرب بررسی کردند.
نتایج؟
این یعنی حتی مصرف کوتاهمدت گوجهفرنگی و مواد فعال موجود در آن میتواند تأثیر عمیقی بر متابولیسم بدن داشته باشد.
چون نشان میدهد:
سلامت و کنترل وزن لزوماً نباید با داروهای شیمیایی یا رژیمهای سختگیرانه همراه باشد.
گوجهفرنگی، یک غذای روزمره، میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی هوشمندانه، در خط مقدم مقابله با چاقی قرار گیرد.
تحقیقات آینده ممکن است شامل:
اگر چه هنوز دادههای بیشتری لازم است، اما این مطالعه نشان میدهد که گوجهفرنگی میتواند بیشتر از یک محصول سبزیفروشی باشد. این میوه ممکن است یکی از ابزارهای طبیعی و مؤثر ما در حفظ سلامت و کنترل وزن باشد.
بنابراین، بعداً وقتی داشتمه سالاد یا بشقاب گوجه-پنیرتان را درست میکنید، به خاطر داشته باشید:
«ناخنها را بشورید، گوجهها را بشکنید… ولی چربی را نگیرید!»/ ایسنا