به گزارش صد آنلاین، مطالعهای جدید نشان میدهد که افرادی که از تابآوری ایمنی قویتری برخوردارند، نسبت به کسانی که این توانایی در آنها ضعیفتر است، حدود ۱۵ سال مزیت بقایی دارند. این تفاوت بهویژه در دوران میانسالی (بین ۴۰ تا ۷۰ سالگی) برجستهتر است، اما در سنین بالاتر از ۷۰ سال، تابآوری ایمنی در همه افراد بهطور طبیعی کاهش مییابد.
تابآوری ایمنی به معنای توانایی بدن برای مقابله با عفونتها و بازیابی سریعتر پس از بیماری است. وقتی سیستم ایمنی ضعیف میشود، بدن برای مقابله با عفونتها باید سختتر کار کند. این موضوع میتواند به مشکلات جدی منجر شود و میزان بقای فرد را کاهش دهد.
دکتر سونیل کی. آهویا ، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تگزاس، میگوید: «هرچند نرخ پیری در ما تقریباً مشابه است، اما نتایج سلامتی بسیار متفاوت است. این تفاوتها به مفهوم طول عمر سلامت مرتبط است. برخی افراد قدرت دارند که عمر طولانیتری داشته باشند و کمتر بیمار شوند.»
این مطالعه که در مجله Aging Cell منتشر شد، دادههای مربوط به ۱۷,۵۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کرد. محققان متوجه شدند که افرادی که در سن ۴۰ سالگی سطح بالایی از تابآوری ایمنی داشتند، نسبت به کسانی که این توانایی در آنها ضعیفتر بود، ۱۵.۵ سال مزیت بقایی داشتند. به عبارت سادهتر، خطر مرگ زودهنگام در افراد با تابآوری پایین، مشابه خطر مرگ در افرادی بود که ۱۵ سال مسنتر بودند.
محققان همچنین سه الگوی مختلف در تابآوری ایمنی مشاهده کردند:
این تفاوتها نشان میدهد که تابآوری ایمنی قابل تغییر است و میتوان با تغییرات سبک زندگی، آن را بهبود بخشید.
محققان بر اهمیت عوامل زیر در تقویت سیستم ایمنی تأکید کردهاند:
تیم تحقیقاتی دکتر آهویا به نقش یک پروتئین خاص در تنظیم عملکرد سیستم ایمنی پی برد. این پروتئین میتواند بهعنوان شاخصی برای اندازهگیری تابآوری ایمنی استفاده شود. نتایج آزمایشهای خونی که سطح این پروتئین را اندازهگیری میکنند، میتوانند بهعنوان یک "چکاپ تابآوری ایمنی" عمل کنند.
دکتر آهویا میگوید: «حتی در اوج همهگیری کووید-۱۹، از این آزمایشها برای تشخیص اینکه کدام بیماران بستری نیازمند درمانهای تهاجمیتر هستند، استفاده کردیم.»
مطالعه نشان داد که زنان تمایل دارند سطوح بالاتری از پروتئین مرتبط با تابآوری ایمنی داشته باشند. این یافته با دادههای موجود درباره اینکه زنان معمولاً عمر طولانیتری نسبت به مردان دارند، همخوانی دارد.
این مطالعه نشان میدهد که تابآوری ایمنی در دوران میانسالی نقش کلیدی در تعیین طول عمر و سلامت افراد دارد. با این حال، حتی در سنین بالاتر از ۷۰ سال، تلاش برای حفظ و بهبود این توانایی میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
دکتر آهویا تأکید میکند: «اگر فردی در سن ۲۵ سالگی نتایج آزمایشهایش نشاندهنده سطح پایین تابآوری ایمنی باشد، باید دلایل احتمالی مانند استرس، ابتلا به بیماریهای پنهان یا سایر عوامل را بررسی کرد.»
این یافتهها نه تنها برای افراد میانسال، بلکه برای جوانان نیز اهمیت دارد و زمینه را برای تحقیقات بیشتر درباره ارتقای سلامت و پیری سالم فراهم میکند./ انتخاب