آخرین اخبار
۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۲۲
بازدید:۴۸۱
یک هنرمند نقاش با تاکید براینکه شهید آوینی بعد از انقلاب اسلامی راهی را در مسیر ژورنالیسم، روشنفکری و نویسندگی باز کردند که امروز بسیاری دنباله‌روی وی هستند، گفت: شهید آوینی در هر حوزه‌ای که وارد می‌شد، شخصیت ممتاز، درجه یک و اصیلی بود و تمام کار‌هایش در حوزه معماری، مستندسازی و فیلمنامه‌نویسی درخشان و همواره منشاء خیر بود.
کد خبر : ۱۶۲۱۳۵

سیدعلی میرفتاح هنرمند نقاش، گرافیست و روزنامه‌نگار باسابقه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، درباره خلق پرتره‌ی از «شهید سید مرتضی آوینی» اظهار داشت: همزمانی رونمایی از این پرتره و شروع سال جدید ۱۴۰۴ باعث شد عنوانی که برای این اثر انتخاب کنم، «براعت إستهلال» باشد؛ براعت إستهلال در شعر زمانی است که می‌خواهند غزل را خیلی خوب شروع کنند.

 

 

این هنرمند نقاش، گرافیست عنوان کرد: من این اسم «براعت إستهلال» را به دو نیت که انشالله سال جدید یک سال خوب و پربرکت برای مردم ایران باشد و اوضاع بهتر و آرامش و صلح برقرار شود، نام‌گذاری کردم. ضمن اینکه شخصا خودم را مدیون شهدا و به طور خاص شهید آوینی می‌دانم. ایشان راهی بعد از انقلاب در مسیر ژرنالیسم، روشنفکری و نویسندگی باز کردند که خیلی‌ها امروز دنباله‌روی ایشان هستند و راهی که ایشان باز کردند را طی می‌کنند لذا به همین میزان مدیون ایشان هستند.

 

وی تاکید کرد: شهید آوینی دین سنگینی برگردن من دارند چراکه من در کنار کار نقاشی بیشتر مشغول کار ژورنالیستی بودم و خیلی وام‌دار ایشان هستم که امیدوارم این نقاشی مورد قبول تبع ایشان قرار گیرد. هرچند حقیقتاً این کار‌ها هیچ ارزشی در برابر عظمت شهدا ندارد و این را واقعی و بدون تواضع عرض می‌کنم که انسان در برابر این شهید و چهره‌های درخشان که در اوج جوانی جانشان را دادند، خجالت می‌کشد و ما اصلا کاری نمی‌کنیم و خیلی سرافکنده و خجالت زده‌ایم. 

میرفتاح با بیان اینکه حدود ۲۰ روز مشغول خلق تابلوی «براعت إستهلال» بودم، افزود: امیدواریم به برکت نام و یاد این شهدا معنایی نیز در زندگی ما پیدا شود و برای همه ما خیر و برکت داشته باشد. 

 

 

این هنرمند نقاش درباره علت ماندگاری آثار شهید آوینی گفت: شهید آوینی نشان داد که «هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق»؛ او به لحاظ زمانِ مادی از سال ۱۳۷۲ از میان ما رفته است، اما حقیقتا از تمام کسانی که زنده مانده‌اند و نوشته‌اند و کارکرده‌اند، ایشان زنده‌تر است و هنوز می‌توان با او گفت‌و‌گو کرد و از او یاد گرفت و هنوز سفره ایشان مانند دیگر شهدا گسترده است. «ثبت است بر جریده عالم دوام ما» این شهدا دوام دارند و از بین نمی‌روند؛ مثل حافظ، سعدی و مولانا و دیگر پیامبران که نمی‌میرند، شهدا و به طور خاص شهید آوینی نیز به این اعتبار زنده‌اند.

 

 

میرفتاح: وام‌دار«شهید آوینی» هستیم/ ‌«آقامرتضی» اصیل بود

 

 

وی خاطرنشان کرد: شهید آوینی سردبیرمان در ماهنامه سوره بودند و ما خیلی از ایشان یادگرفتیم لذا خودمان را خیلی مدیون و وام‌دار ایشان می‌دانیم. شهید آوینی در هر حوزه‌ای که وارد می‌شد، آدمِ ممتاز، درجه یک و اورجینال و اصیلی بود و تمام کار‌های ایشان چه در حوزه معماری، مستندسازی در جهاد و روایت فتح و فیلمنامه‌نویسی درخشان و همواره منشاء خیر بود و راه را باز می‌کرد.

 

 

میرفتاح در توصیه‌ای به جوانان علاقه‌مند به هنر انقلاب گفت: متاسفانه کمترکسی مطالعه کتاب در برنامه دارد، اما توصیه ما همچنان مطالعه کتاب و تماشای فیلم است و اگر کسی می‌خواهد در این مسیر موفق شود باید مقداری زحمت بکشد و سخت‌گیری کند و ترک آرام و خواب باید کرد لذا مطالعه کتاب‌های شهید آوینی و ایجاد گفت‌و‌گو چالشی و منتقدانه با آثار ایشان می‌تواند به آنها کمک کند و انشالله که این شهید دست‌گیری کند.

انتهای پیام/ 121

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها