آخرین اخبار
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۱
علت فقر آهن بانوان ایرانی کشف شد
بازدید:۲۸۳
صد آنلاین | مصرف زیاد چای، به ویژه در وعدههای غذایی یا بلافاصله پس از آن، میتواند یکی از عوامل مؤثر در فقر آهن در خانمها باشد.
کد خبر : ۱۶۱۸۲۷

به گزارش صد آنلاین، دلیل این موضوع به شرح زیر است:

۱. مهار جذب آهن غیرهِم توسط تاننها

چای حاوی ترکیباتی به نام تانن (Tannins) یا اسید تانیک) است که با آهن غیرهِم (نوع آهن موجود در منابع گیاهی مانند اسفناج، حبوبات و غلات) پیوند تشکیل میدهد. این پیوند مانع جذب آهن در روده کوچک میشود. آهن غیرهِم در مقایسه با آهن هِم (نوع آهن موجود در منابع حیوانی مانند گوشت قرمز) بهطور کلی جذب کمتری دارد، و تاننها این مشکل را تشدید میکنند.

۲. زمان نوشیدن چای

نوشیدن چای نزدیک به وعدههای غذایی یا همراه با غذاهای غنی از آهن، تأثیر منفی بیشتری دارد. برای مثال، اگر چای بلافاصله پس از ناهار یا شام مصرف شود، جذب آهن از آن وعده غذایی کاهش مییابد.

۳. عوامل تشدیدکننده در خانمها

خانمها به دلایل زیر بیشتر در معرض فقر آهن هستند:

خونریزی قاعدگی که باعث از دست دادن آهن میشود.

رژیمهای غذایی کمآهن یا گیاهخواری بدون برنامهریزی مناسب.

بارداری که نیاز به آهن را افزایش میدهد.
مصرف زیاد چای در این شرایط، خطر کمبود آهن را تشدید میکند.

راهکارهای پیشگیری:

۱. فاصله زمانی بین چای و غذا

حداقل ۱ تا ۲ ساعت قبل یا بعد از غذا چای بنوشید تا تداخلی با جذب آهن ایجاد نشود.

۲. ترکیب منابع آهن با ویتامین C

مصرف غذاهای غنی از آهن (مانند عدس یا اسفناج) همراه با منابع ویتامین C (مثل لیمو، گوجهفرنگی یا فلفل دلمهای) جذب آهن را بهبود میبخشد.

۳. محدودیت مصرف چای

از نوشیدن بیش از ۳ تا ۴ فنجان چای در روز خودداری کنید.

۴. استفاده از منابع آهن هِم

آهن هِم (موجود در گوشت قرمز، مرغ و ماهی) کمتر تحت تأثیر تاننها قرار میگیرد.

۵. مشاوره با پزشک

در صورت علائم کمخونی (مانند خستگی، رنگپریدگی یا سرگیجه)، آزمایش خون و مکملهای آهن را تحت نظر پزشک در نظر بگیرید.

با رعایت این موارد، میتوانید از تأثیر منفی چای بر جذب آهن جلوگیری کنید و سلامت خود را حفظ نمایید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها