عادل بزوده، کارگردان و عروسکساز مجموعههایی همچون «زی زی گولو»، «شهر موشها»، «خونه مادر بزرگه» و «الو الو من جوجوام» به ماجرای ساخت تنپوشِ خرس سریال «پایتخت» پرداخت و گفت: ما به همراه آقای علیرضا نجفزاده، مدیر پروژه «پایتخت ۷» به اصفهان رفتیم و در باغوحش صفه اصفهان خرس مورد نظر پروژه را دیدیم. از آن خرس فیلم و عکس گرفتیم و بعد روند ساخت عروسک آغاز شد. در نهایت بعد از آمادهسازی عروسک کار در اختیار «پایتخت» قرار گرفت. اینکه از آن عروسک یک پلان یا ۱۰ پلان گرفته شود، به کارگردان مربوط است.
بزوده ادامه داد: در واقع، عوامل با چندین دوربین تمام واکنشهای خرس از قبیل غذا خوردنها، رفت و آمدها و ... را ثبت کردند و نگذاشتند خرس به مشهد منتقل شود. در نهایت، آقای صالح محبی در تنپوش خرس قرار گرفت.
عروسکسازِ «پایتخت ۷» در پاسخ به این سوال که چقدر از عروسکهای تنپوش در فیلم و سریالها استفاده میشود؟ توضیح داد: اولینبار است که به این شکل و به این سرعت در یک سریال تلویزیونی در ایران از تنپوش استفاده میکنند. ما سعی کردیم هم به لحاظ بصری هم به لحاظ فیزیکی تنپوش را نزدیک به خرس واقعی قرار دهیم.
او در ادامه گفت: من بر اساس مدلهای زندهای که در اختیارم قرار میگیرد، عروسکهایم را میسازم. ما در مدت ۲۰ تا ۲۵ روزه زمان داشتیم تا تنپوشِ خرس را آماده کنیم. آن عروسک را چندبار به دفتر آقای تنابنده و مقدم بردیم و به مرور نواقصِ آن رفع شد. ما با ساخت خرس «پایتخت ۷» یک قدم به سمت دنیای سینمای حرفهای جلوتر آمدیم، که میتوانیم حیوانات نزدیک به واقعیت بسازیم و از آن فیلمبرداری و استفاده کنیم.
پیش از این، علیرضا حسینپور، عروسکساز خرس «پایتخت ۷» در برنامه صبحانه ایرانی شبکه دو ماجرای ساخت خرس عروسکی در این سریال را شرح داد و گفت: یک خرس در اصفهان بود، که عوامل تیم سازنده از آن خرس فیلم گرفتند و قرار شد بر اساس آن عروسک بسازیم. سر خرس بر اساس یونولیت بود. بعد روی خرس پولیش قرار گفت. من بیشتر هدفم این بود که عروسک خرس به خرس واقعی نزدیک باشد. فکر کنم تا بهحال بیش از ۲۰۰۰ عروسک ساختهام. معروفترین عروسکهایی که ساختهام میتوان به «الو الو من جوجوام» اشاره کرد.