به گزارش صدآنلاین ، امیر حسن زرنانی دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم افتتاحیه کنگره که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنگره به صورت حضوری و بعد از سه سال، اظهار کرد: از سه سال پیش گفته ام که هر کنگره یک صحبت خاص داشته باشد و آن صحبت را انعکاس دهد؛ دوسال پیش با توجه به پاندمی کرونا در کنگره درباره این موضوع صحبت کردیم و سال گذشته درباره بیگ دیتا بود و نتایج آن به ثمر رسید.
وی ادامه داد: علتهای مرگ انسان عمدتاً دو دسته بیماریهای عفونی و غیرعفونی است که بیماریهای ویروسی از پیدایش انسانها با انسان بوده است لذا هیچگاه از ویروسها گریز نداریم.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: دوسوم مرگ و میرها در اثر بیماریهای واگیردار و بیش از ۷۰ درصد مرگ و میرها تنفسی، قلبی و عروقی و روانی هستند و این مرگ و میرها عمدتاً در جوامعی است که مرگ و میر زودرس دارند این جوامع درآمد پایینتری دارند و ایران جز اینها است.
وی عنوان کرد: نقش بیماریهای غیرواگیر بالاست و یکی از مهمترین عوامل آن فقر است با توجه به تمرکز بودجههای بهداشتی که باعث ایجاد فقر میشوند مسئولیت عمدهای در آزمایشگاههای کشور وجود دارد این بیماریها سن و جنس خاصی ندارند و همه را درگیر میکنند.
زرنانی در ادامه افزود: یکی از ستونهای اصلی در بیماریهای غیرواگیر تشخیصهای زودرس است لذا این نقش بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: نگاه به تشخیص بیماریها در حال تغییر است و این تغییر را هوش مصنوعی ایحاد میکند تا ۱۰ سال آینده پیشرفت چشم گیری در حوزه پزشکی آزمایشگاهی شاهد هستیم لذا نقش بیومارکرها در تشخیصهای زودرس بسیار اهمیت دارد تا در چندسال آینده، نقش مهمی را در پزشکی آزمایشگاه ایفا کنیم.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: نتیجه تلاش ۳ ساله انجمن به ثمر رسیده است و کارگاهی برگزار میشود تا اطلاعات کافی را در اختیار جامعه آزمایشگاهی ایران قرار دهیم.
زرنانی ادامه داد: یکی از ویژگیهای این کنگره این است که در پنلهای مختلف پزشکان مختلف حضور دارند و چالشها و مشکلات خود را مطرح میکنند تا علم و آگاهی افراد افزایش پیدا کند.