به گزارش صد آنلاین،کلسترول بد (LDL) که در شریانها رشد میکند یکی از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی و عروقی است. حتی با وجود اینکه این مشکل میتواند بدون نشان دادن هر گونه نشانه یا عدم کنترل، منجر به عواقب جدی شود. سطح کلسترول بالا شامل سطوح برابر یا بالاتر از mg/dl۲۰۰ است. علاوه بر این، هنگامی که سطوح بالاتر از ۲۵۰ بالاتر میرود، مشکل حتی جدیتر میشود.
کلسترول مادهای چرب است که لزوما برای زندگی به آن نیاز داریم. علاوه بر تشکیل بخشی از غشاهای سلولی، این ماده پیشرو برای چندین هورمون، اسیدهای صفرا، ویتامین د و دیگر مواد ضروری است. کلسترول عمدتا از اندامهایی مانند کبد و روده میآید. علاوه بر این، بدن شما هم چنین کلسترول خون را از رژیم غذایی معمولی جذب میکند. وقتی کلسترول در دیواره شریان ساخته میشود، این ناحیه را بر میانگیزند و آتروم پلاک را تشویق میکند. اینها مسئول شرایطی مانند تصلب شریان هستند. برخی بیماریها به حملات قلبی، مشکلات کبد و کلیه، تصلب شریان مرتبط است.
عوامل خطرساز و علت افزایش کلسترول بد خون
در بسیاری از موارد کلسترول بسیار بالا از ژنتیک نشات میگیرد. این وضعیت میتواند بر اعضای مختلف خانواده تاثیر بگذارد و یا والدین میتوانند آن را به فرزندان خود منتقل کنند. در چنین مواردی بدن " کلسترول " بیشتری نسبت به چیزی که نیاز دارد، تولید میکند. در نتیجه، کلسترول به سختی کنترل میشود.
عوامل مرتبط دیگر عبارتند از:
عادات غذایی ضعیف
رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده و شکر
چاقی یا دیابت
مصرف دخانیات
بی تحرکی
رژیم غذایی برای تنظیم سطح کلسترول
به منظور طراحی رژیم غذایی مناسب برای کنترل سطوح کلسترول، باید برخی عوامل اساسی را به یاد داشته باشیم:
سن بیمار
وضعیت فعلی سلامتی
وزن و اختلالات متابولیک ممکن
این عوامل را بخاطربسپارید، باید رژیم غذایی را براساس غذاهای سالم بنا کنیم. تغذیه این غذاها باید نیازهای بدن را تامین کنند؛ در عین حال، رژیم غذایی باید برخی محصولات حیوانی خاص را محدود کند. در حد افراط، این محصولات میتوانند LDL را افزایش دهند.
غذاهایی که باید برای کاهش و جلوگیری از کلسترول بد خون از آنها اجتناب کنید:
گوشت قرمز
پنیرهای دارای چربی بالا
غذاهای سوخته
غذاهای سرخ شده
غذاهایی که حاوی روغنهای هیدروژنه و یا چربیها هستند
شکر و شیرینی
غذاهای پیشنهادی برای کاهش کلسترول:
غلات سبوس دار (جو، برنج)
(لوبیا، نخود، عدس)
میوهها و سبزیجات
چربیهای اشباع نشده (روغن زیتون، روغن آووکادو، بذر
چربیهای امگا ۳ یا روغن ماهی است
گوشت (مرغ یا بوقلمون)
منبع: نمناک