شاخص کل بورس پس از رشد 71 هزار و 880 واحدی در ارتفاع دو میلیون و 285 هزار واحد قرار گرفت. در سوی دیگر شاخص هم وزن هم با رشد 13 هزار و 753 واحدی در ارتفاع 748 هزار و 604 واحد ایستاد.
به عقیده کارشناسان، بازارسرمایه رشد خود را مدیون چند عامل از جمله تصویب دو مصوبه واریز 500 میلیارد تومانی به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه و افزایش زمان اصلاح پرتفوی صندوقهای با درآمد ثابت بود.
تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات یکشنبه را 31 میلیارد و ۶۲۰ میلیون و ارزش معاملات را 15 هزار و 479 میلیارد تومان نشان میدهد.
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی، حکایت از بازگشت بخشی از سرمایه خارج شده حقیقیها در روند اصلاحی دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس یکشنبه، خبر از ورود هزار و 354 میلیارد تومانی پول به بورس میدهد.
در گزارش پیشین، به بررسی نشانههای بازگشت بازار در نیمه دوم معاملات روز شنبه پرداختیم؛ مواردی مثل فاصله محسوس میان آخرین قیمت سهام و قیمت پایانی آنها و همچنین جمعشدن صف فروش نمادهای بزرگ از جمله خودرو و خساپا.
صبایی، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس، در ارتباط با چرخش پول طی هفته گذشته بیان کرده است: «روز یکشنبه 50 خریدار برتر حقیقی بازار، در مجموع، 465 میلیارد تومان به بازار سهام تزریق کردند.»
این در حالی است که بررسی تراکنشهای این 50 کد بورسی، نشان میدهد ظرف 5 روز اصلاحی در هفته گذشته، آنها مجموعا 416 میلیارد تومان از بازار خارج کرده بودند. به عبارت دیگر در حال حاضر بیش از آنچه از بازار خارج شده، خرید صورت گرفته است.
نکته مهم دیگر در صحبتهای مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس آن است که منابع حاصل از فروش سهام در پنج روز پرعرضه گذشته از بازار سرمایه خارج نشده و به نوعی در انتظار فرصت خرید مجدد، در حساب افراد در کارگزاریها پارک شده است.
بورس تهران از هفته گذشته تا کنون، با نوسانات زیادی همراه بوده است. در طول پنج روز منفی بورس، نماگر اصلی تالار شیشهای بیش از 13 درصد از ارتفاع خود عقبنشینی کرد و در نهایت در محدوده دو میلیون و 217 هزار واحدی، با بازگشت قدرتمند خریداران مواجه شد.
در این میان، تصویب دو مصوبه واریز 500 میلیارد تومانی به حساب صندوق تثبیت بازارسرمایه و افزایش زمان اصلاح پرتفوی صندوقهای بادرآمد ثابت، حمایتهایی بود که از بازار صورت گرفت.
از سوی دیگر، با تصویب کمیته پایش ریسک بازار سرمایه در سازمان بورس، ضریب اعتبار کارگزاریها، 10 درصد افزایش یافت. این مصوبه از 25 اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد و حمایت غیرمستقیم از بازار سرمایه به شمار میآید.
در عین حال نباید از یاد برد که اهرم اصلی که باعث بازگشت بازار سهام، به روند صعودی خود خواهد شد، نه این حمایتها بلکه ارزندگی بازار است. شرکتهای بورسی، از لحاظ سودآوری در وضعیت خوبی قرار دارند و مشکل خاصی پارامترهای بنیادی شرکتها را تهدید نمیکند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه مجامع اکثر شرکتها در بازه زمانی فعلی (تا اوایل تابستان) برگزار و سود شرکتها به صورت نقدی پرداخت خواهد شد، افراد حقیقی این فرصت سرمایهگذاری را درک خواهند کرد و موج تقاضا در بازار ادامه خواهد داشت.
در معاملات روز یکشنبه شاهد آن بودیم که نمادهای بزرگ و شاخصسازی نظیر شستا و پالایشیها به صف خرید نشستند. از سویی رشد 71 هزار واحدی شاخص کل بر منبای قیمت پایانی سهام محاسبه شده است. اگر مبنی محاسبه شاخص کل، آخرین قیمت معاملهشده سهام بود، میزان رشد شاخص به اعداد بیش از 100 هزار واحد میرسید.
بنابراین گپ 30 هزار واحدی میان این دو، باعث شده تا برای پیش بینی بورس دوشنبه انتظار روز سبز دیگری را در کارنامه بورس تهران داشته باشیم.
9999