آخرین اخبار
۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
غذاهای با طبع سرد و عوارض مصرف نادرست آنها
بازدید:۶۳۹
در طب سنتی، غذاها به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشوند.
کد خبر : ۱۵۵۹۶۸

به گزارش صدآنلاین، مصرف متعادل این مواد غذایی با توجه به مزاج فرد و فصل سال اهمیت زیادی دارد، زیرا مصرف بیش از حد غذاهای سرد میتواند برای افراد سردمزاج یا در فصول سرد سال مشکلاتی ایجاد کند.


عوارض مصرف زیاد غذاهای سرد

مشکلات گوارشی: نفخ، دل درد، سوءهاضمه، اسهال و کندی هضم غذا.

دردهای مفصلی و عضلانی: افزایش احساس سردی در بدن، درد مفاصل و روماتیسم.

کمبود انرژی: بیحالی، خوابآلودگی و کاهش تمرکز.

اختلالات عصبی: افزایش احتمال افسردگی، اضطراب و مشکلات حافظه (بهویژه در سالمندان).

تشدید برخی بیماریها: مانند اماس و کبد چرب در افراد مستعد.

احتباس مایعات: ورم بدن و احساس سنگینی.


لیست مواد غذایی با طبع سرد

گوشت و لبنیات

گوشت گاو

ماهی

پنیر

ماست

خامه

میوهها

هندوانه

خیار

موز

مرکبات (پرتقال، نارنگی)

کیوی

سبزیجات

کاهو

گوجهفرنگی

بادمجان

اسفناج

قارچ

حبوبات و غلات

عدس

ماش

جو

گندم

ادویهها و چاشنیها

ترشیجات

سرکه

آبغوره

چای


راهکارهای کاهش عوارض غذاهای سرد (مصلحات)

برای جلوگیری از مشکلات ناشی از مصرف غذاهای سرد، بهتر است آنها را با مصلحات (مواد گرم) ترکیب کنید:

ماست + نعنا، کشمش، گردو
ماهی + ادویههای گرم (زنجبیل، آویشن، دارچین)
عدس + گلپر، زیره، روغن کنجد
کاهو + سکنجبین عسلی
هندوانه + گلاب یا تخم شربتی


چه افرادی باید کمتر غذاهای سرد مصرف کنند؟

افراد با مزاج سرد و تر (بلغمی)

کسانی که درد مفاصل دارند.

افراد مبتلا به کبد چرب یا مشکلات گوارشی.

در فصل زمستان یا مناطق سردسیر.


نتیجهگیری

غذاهای سرد فواید خود را دارند، اما مصرف زیاد آنها، بهویژه برای افراد سردمزاج، میتواند مشکلاتی ایجاد کند. بهترین راه مصرف متعادل و استفاده از مصلحات گرم است تا تعادل بدن حفظ شود.

آیا شما هم با مصرف غذاهای سرد دچار مشکل میشوید؟ چه راهکارهایی برای کاهش عوارض آنها پیشنهاد میکنید؟

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها