به گزارش صد آنلاین، بروکلی را میتوان به شیوههای مختلف (مانند تفت دادن، بخارپز کردن، پختن و...) برای خوردن آماده کرد، اما استفاده از بروکلی خام در سالادها یا همراه با غذاها نیز امکانپذیر است.
در ادامه این مطلب، قصد داریم که مزیتها و معایب استفاده از بروکلی خام را بررسی کنیم که به ترتیب عبارتند از:
آمادهسازی بروکلی
بعضی از شیوههای آمادهسازی برای بروکلی میتوانند میزان بعضی از مواد مغذی درون آن را تغییر دهند. برای مثال، بروکلی بهعنوان یکی از منابع عالی برای دریافت ویتامین C شناخته میشود، چراکه هر فنجان بروکلی خام خردشده (برابر با ۹۰ گرم) بین ۹۰ تا ۱۰۸ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین میکند. اما ویتامین C نسبت به حرارت حساس است و بروکلی پس از تماس با حرارت بهوضوح مقادیر قابل توجهی (بین ۳۰ تا ۴۰ درصد) از این ویتامین را از دست میدهد. محققان دریافتهاند که میزان کلروفیل یا همان رنگدانه بروکلی هم که اثرات مثبتی برای ارتقای سلامت بدن دارد، پس از تماس با حرارت تا حدود زیادی کاهش پیدا میکند.
ماده طبیعی و مهم دیگری که در بروکلی وجود دارد، سولفورافان است. این ماده مزیتهای مختلفی برای سلامت بدن دارد و به محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی، سرطانها، دیابت و مشکلات گوارشی کمک میکند. جالب اینجاست که بدن انسانها میتواند سولفورافان بیشتری را از بروکلی خام نسبت به بروکلی پخته جذب کند. البته پختن بروکلی مزیتهای خاص خودش را هم دارد. برای مثال، پختن بروکلی بهطرز چشمگیری فعالیت ترکیبات آنتیاکسیدانی این گیاه را افزایش میدهد. بهطور خاص، میزان کاروتنوئیدها پس از پختن بروکلی بیشتر میشود، درحالی که این ترکیبات آنتیاکسیدانی به پیشگیری از ابتلا به بیماریها کمک میکنند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را ارتقا میدهند.
بروکلی و نفخ زیاد
در بیشتر موارد، خوردن بروکلی بهصورت خام هیچ مشکلی برای سلامت بدن بهوجود نمیآورد. با اینحال، مصرف بروکلی مانند دیگر انواع کلمها (چه بهصورت خام و چه بهصورت پخته) میتواند باعث نفخ شدید در بعضی افراد شود. بروز ناراحتیهای گوارشی پس از مصرف بروکلی هم در بعضی افراد گزارش شده است، اما افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) بیشتر دچار این مشکل میشوند. هنوز معلوم نیست که آیا پختن بروکلی میتواند این مشکل را در افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر برطرف کند یا نه، اما پختن این گیاه میتواند بافت فیبرهایش را لطیفتر و نرمتر سازد. بنابراین، جویدن و هضم کردن بروکلی پخته شده برای افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی آسانتر خواهد بود.
بروکلی خام یا پخته؛ انتخاب بین مواد مغذی
اول از همه باید تاکید کنیم که اضافه کردن بروکلی به رژیم غذایی روزانه، صرفنظر از نحوه آمادهسازی آن، انتخاب کاملا مناسب و مفیدی برای سلامت شما خواهد بود. بروکلی پخته و بروکلی خام از نظر تغذیهای با همدیگر تفاوتهایی دارند و میتوان گفت که مصرف بروکلی در هر دو حالت میتواند ویتامینهای مهم، آنتیاکسیدانها، مواد معدنی و فیبر مطلوبی را وارد بدن کند. برای اینکه از بیشترین مزیتها و فواید بروکلی بهرهمند شوید، پیشنهاد ما این است که بروکلی را گاهی اوقات بهصورت خام و گاهی اوقات بهصورت پخته بخورید./ آفتابنیوز