به گزارش صد آنلاین، کسانی که زیاد فکر میکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای فکری هستند پس برای پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماریها باید عادات رفتاری و تغذیهای را بشناسند و رعایت کنند.
اگر همیشه بیش از حد فکر میکنید باید بدانید که هر فکری فکر بعدی را تولید میکند. پس به جای فکر کردن به مشکلات و مسائل برای آن راه حلی پیدا کنید. در ادامه عوارض بیش از اندازه فکر کردن را آوردهایم:
ضعیف شدن حافظه
بیش از حد فکر کردن و تحلیل تجارب روزانه و تعاملات خود با دیگران سبب کاهش کارایی شما و ضعیف شدن حافظه و کاهش اعتماد به نفس شما خواهد شد و شما دچار خشم و افسردگی میشوید.
افسردگی
با بیش از اندازه فکر کردن روی اتفاقات منفی ممکن است مضطرب شوید. ادامه یافتن این اضطراب سبب میشود به افسردگی دچار گردید.
خستگی ذهنی و فیزیکی
اگر درباره یک مسئله بیش از حد فکر کنید، این کار شما سبب خسته شدن ذهنتان و کاهش کارایی ذهن شما شده و موجب ایجاد سردرد در شما میشود.
ترس از اقدام کردن
اگر درباره یک مسئله بیش از حد فکر کنید، از انجام دادن آن میترسید و دیگر دوست ندارید آن کار را انجام دهید و دائما در حال به تاخیر انداختن کارتان هستید و گاهی ممکن است آن کار را آنقدر به تاخیر اندازید تا از انجام آن پشیمان شوید.
از دست دادن اعتماد به نفس
در صورتی که بیش از اندازه بر روی اتفاقات منفی فکر کنید، تمرکز روی این افکار سبب میشود اعتماد به نفس شما کم شود و نسبت به تواناییهای خود شک کنید.
خوردن بیش از حد غذا
اگر بیش از حد فکر کنید، به جز عوارض روحی و روانی دچار چاقی نیز خواهید شد، زیرا در چنین حالتهایی تمایل به خوردن غذا افزایش مییابد و شما نمیتوانید بر زندگی خود کنترلی داشته باشید.
افرادی که به بیماریهای فکری و مالیخولیایی مبتلا هستند بهتر است از برخی توصیههای غذایی پیروی کرده و از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنند. افرادی که دچار بیماریهای فکری مانند فکر و خیال، مالیخولیا، وسواس فکری، اختلالات اضطرابی، ترس حتی بی خوابی هستند باید از مصرف غذاهای شور و تند، سیر و پیاز خام، پیازچه، تربچه گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت شتر، ماهی، میگو، قارچ، غذاهای ترش، ترشیجات، شاهی، کاکائو، قهوه، نسکافه، چای پررنگ، عدس، کلم، بادمجان، نوشابههای کولا دار، گوجه فرنگی، رب گوجه، غذاهای کنسروی حاوی مواد نگهدارنده، خرما، برنج کته، ماکارونی، سالاد الویه، انواع سس، خیار، آب یخ و زیاد آب خوردن پرهیز کنند.
بادام درختی شیرین خام، مویز و انجیر، سیب، آش آلو، خورشت آلو اسفناج، آلو-به، آش ماش و گشنیز بیشتر استفاده کنید تا اجابت مزاجتان بهتر شود.
توصیههای مفید برای افرادی که دچار این بیماری هستند
انجام ورزش و فعالیتهای بدنی مانند پیاده روی در حدی که خستگی ایجاد نکند و نشاط ایجاد کند.
از رنگهای تیره و قرمز برای پوشش و محیط زندگی اطرافتان حتی المقدور استفاده نکنند و از رنگهای ملایم و شاد مانند سبز کمرنگ و آبی آسمانی استفاده کنند.
استفاده از عطرهای ملایم، حتی بو کردن سیب آرامش و نشاط میدهد.
تمامی افراد بیمار باید حتماً برای درمان به پزشک مراجعه کنند,، زیرا توصیههای ذکر شده کلی بوده و براساس سن و مزاج فرد و محل زندگی و سایر عوامل نوع درمان و توصیهها متفاوت است.
۱. جاه طلبی خوب است، اما خواستن ایده آل، غیرواقع بینانه و غیرعملی است. از صبور بودن برای خواستن ایده آل هر چیز خودداری کنید. باید با تلاش مثبت به دنبال پیشرفت مداوم باشید.
۲. فکر و خیال بیهوده نکنید و برحسب واقعیات عمل کنید.
۳. اجازه ندهید ترس بر توانایی هایت شما غلبه کند. فعالتر باشید و به جای فکر کردن وارد عمل شوید. از همین الان! برای نزدیکی به هدف هر روز حداقل یک کار انجام دهید حتی اگر از آن واهمه دارید.
۴. مناسبترین پرسشها را ابتدا از خود بپرسید. پرسشهایی که میتواند شما را از نظر ذهنی در وضعیتی مثبت، عملی، کاربردی و متمرکز بر راه حل قرار دهد. با درک مشکل میتوانید راه حل را درک کنید.
۵. سعی کنید کارهایی که توان انجام آن را ندارید را توجیه نکنید. تلاش صادقانه تاثیر بیشتری دارد پس تلاش صادقانه کنید.
۶. داشتن یک مدیر، یک مربی، دوست یا یکی از آشنایان و ... میتواند بازخورد خاص، معقول، مرتبط و غیراحساسی به شما بدهد. شما نمیتوانید نسبت به خود بی طرف باشید. شخص موردنظر باید حرفهایی که باید بشنوید را به شما بگوید نه صحبتهایی که دوست دارید بشنوید.
صحبت کردن با دوست
۷. برای تبدیل شدن از سطح متوسط به علی باید برنامه ریزی کرده و کاملاً به آن پایببند شوید. بهترین رفتارهای خویش را پیدا کرده و به آنها متعهد بمانید.
منبع: نمناک