۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۰
با شروع فصل بهار قارچ های دارویی را بشناسید/ خواص باور نکردنی این نوع قارچ ها
بازدید:۱۳۳
صد آنلاین | قارچ های دارویی از انواع قارچ هایی هستند که از گذشته های دور تا به امروز از آن ها به عنوان دارو استفاده می شده است. این نوع قارچ ها، صدها سال است که بیشتر در آسیا و به خصوص شرق آسیا، برای درمان انواع عفونت های ویروسی، باکتریایی، قارچی، انگلی و... به کار می رفته و به جز آن روشی برای تقویت سلامتی و طول عمر افراد شمرده می شده است. امروزه با پیشرفت علم پزشکی نیز هنوز هم از قارچ های دارویی برای درمان بیماری های گوناگون نظیر بیماری های ریوی و سرطان ها به کار می رود.
کد خبر : ۱۵۳۳۸۶

به گزارش صد آنلاین،ب یافته های پزشکی نشان می دهند که بیش از 30 سال است که قارچ های دارویی و عصاره های آن ها به عنوان مکملی برای درمان های استاندارد سرطان در ژاپن و چین تایید شده اند. در این کشورها، قارچ ها به تنهایی یا همراه با پرتودرمانی یا شیمی درمانی برای مدت طولانی به طور ایمن مورد استفاده قرار گرفته اند. در سرزمین های شرق آسیا بیش از 100 نوع قارچ خوراکی دارویی برای پیشگیری و همین طور درمان انواع سرطان ها شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از رایج‌ ترین این قارچ های خوراکی دارویی عبارتند از گانودرما لوسیدوم، دم بوقلمون، شیتاکه، مایتاکه، یال شیر، انوکی، کوردیسپس و... .

 

 

 

قارچ یال شیر و خواص آن

اگر شما از طرفداران طعم استثنایی قارچ های خوراکی دارویی هستید باید بگوییم که براساس تحقیقات علمی، می تواند طیف وسیعی از فواید سلامتی را برای جسم و جان انسان از جمله کاهش التهاب و بهبود سلامت شناختی ارائه دهد. افراد می توانند قارچ یال شیر را هم به صورت خوراکی مصرف کنند و هم این که آن را به صورت داروهای مکمل میل نمایند. مردمان آسیای دور از قارچ یال شیر هم برای مصارف آشپزی و هم برای اهداف دارویی استفاده می کنند. فروشگاه های مواد غذایی و بهداشتی کشورهای حوزه ی شرق آسیا، عصاره ی قارچ خوراکی دارویی یال شیر را به صورت مکمل می فروشند.

 

 

در واقع به نظر می رسد هم قارچ و هم عصاره ی جادویی آن برای سلامتی انسان مفید به نظر می رسند. اشکال دارویی قارچ یال شیر در فروشگاه های این کشورها به صورت قرص، شربت، کپسول و پودر می باشد. از مهمترین خواص موجود در مصرف قارچ یال شیر کاهش التهاب و اکسیداسیون درونی بدن است که می توانند زمینه ساز بروز بیماری های قلبی، دیابتیک و همین طور نمایان شدن اختلالات خود ایمنی در افراد بشود. در واقع در مطالعه ای در 2021 این نکته کشف شده بود که ترکیبات موجود در قارچ یال شیر می تواند فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی از خود بخصوص در برابر رادیکال های آزاد نشان می دهد، به ویژه زمانی که محققان از اتانول برای استخراج ترکیبات زیست فعال آن استفاده کردند.

معرفی قارچ انوکی و خواص

 همان انوکیتاکه کره ای ها نوعی قارچ زمستانی، ساقه مخملی، یا قارچ سوزنی طلایی شکل است که از بهترین خوراک های کره ای ها و مردمان شرق آسیا شناخته می شود. قارچ انوکی در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی قابل رشد و نمو است. این قارچ ها را می توان به هر شکلی مصرف کرد و در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار داد چون واقعا خوشمزه و مغذی هستند. در طبیعت، قارچ های انوکی به صورت ارگانیک روی درختان ناروَن مرده رشد می کنند.

 

قارچ های انوکی وحشی کلاهک هایی براق دارند و به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید به رنگ نارنجی یا قهوه ای به نظر می رسند. اما قارچ های انوکی که در داخل خانه بدون نور خورشید کشت می شوند شبیه یک جوانه سفید با ساقه مخملی و همراه با یک کلاه کوچک سفید در بالای آن هستند. آنها روی بستر یا محیطی حاوی خاک اره با بلال ذرت، سبوس برنج و سایر مواد آلی قابل رشد می باشند. کالری، پروتئین، کربوهیدرات، آهن، فیبر، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، سلنیوم، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، B6، فولات، کولین ،D ،E، K و... از مهمترین شاخصه های وجودی قارچ های خوراکی دارویی انوکی می باشند. به جز این ها ، باید به ماده ی خوشمزه کننده ی قارچ انوکی اشاره داشت که همان اسیدهای آمینه ی فراوان هستند که برای ساخت پروتئین ها در بدن بسیار بسیار مورد نیاز می باشند.

 

 

آشنایی با قارچ کوردیسپس

(Cordyceps) کوردیسپس ها سرده ای از قارچ های انگلی به شمار می آیند که روی لارو حشرات رشد می کند. این قارچ ها شامل اجزای مختلفی هستند که ممکن است به طرق مختلف برای سلامتی افراد مفید می باشد.یک نوع قارچ استثنایی دارویی است که ساختار سازنده ی آن حاوی پلی فنول بوده که می تواند به عنوان نوعی آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و یا به تقویت فعالیت آنتی اکسیدانی در بدن افراد کمک کند.

 

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که در خنثی کردن رادیکال های آزاد موثر هستند و نبود آن ها می تواند باعث بروز بیماری ها و همین طور پیری زودرس در افراد شود.همچنین باید دانست که قارچ دارویی کوردیسپس پتانسیل بالایی برای کند کردن رشد تومورهای بدخیم سرطانی داشته و در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی مورد آزمایش و بررسی های علمی قرار گرفته است.

در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که Cordyceps رشد بسیاری از انواع سلول های سرطانی انسان از جمله سرطان ریه را می تواند مهار می کند. از طرف دیگر تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده در سال 2018 بر روی موش های مبتلا به دیابت نشان داده است که قارچ های کوردیسپس قادرند موجب کاهش سطح قند خون و چربی خون در بدن بشوند. این گزارشات علمی نشان می ‌دهند که قارچ کوردیسپس روی درمان بیماری‌های مختلفی مانند دیابت، تصلب شرایین، تجمع چربی و کلسترول بالا در شریان‌ها تاثیرگذار بوده و می تواند موجب بهبود آن ها بشود./سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر