به گزارش صد آنلاین، یکی از معضلاتی که روزهداران در هنگام افطار با آن روبهرو هستند، تشنگی است. گاهی میبینید که همینطور پشت سر هم دارند آب میخورند و البته سیراب هم نمیشوند. معدهشان پر از آب است، اما خبری از رفع عطش نیست. اما چرا چنین اتفاقی میافتد؟ طب ایرانی پاسخی به این منظور دارد که در نوع خودش جالب است.
از نظر طب ایرانی، ما 2 مدل تشنگی داریم؛ تشنگی صادق و تشنگی کاذب. تشنگی صادق، همان مدل تشنگی معمول و مرسوم است که همه ما درگیرش بودهایم و میدانیم چیست؛ اینکه تشنهمان شده و با یکی دو لیوان آب عطشمان رفع میشود.
اما تشنگی کاذب، قصهاش فرق میکند. در این صورت، خیلی از افراد معدهشان ورم میکند و سنگین میشود، ولی کماکان عطش دارند. اما دلیل این امر چه میتواند باشد؟ وقتی که مدت زیادی تشنه میمانید، به اصطلاح صفرا و بلغم در معده ترکیب میشوند و چیز جدیدی به اسم بلغم شور را میسازند. این بلغم شور، هر قدر که آب سرد و خنک مینوشید، منقبضتر میشود و در نتیجه حس میکنید که هنوز تشنهاید و اتفاقی برایتان نیفتاده است. به قول کارشناسان طب ایرانی، گاهی حتی یک پارچ آب خنک هم میخورید ولی اتفاقی برایتان نمیافتد و صرفا معدهتان سنگین میشود.
راهحل این امر را خیلی مشاهده کردهاید و یکی از سنتهای خانوادههای ایرانی هم هست؛ اینکه روزه خودتان را با یک لیوان آب جوش باز کنید. بله، با یک لیوان آب جوش. حالا بعضیها هم عادت دارند که با چای این کار را انجام میدهند. البته این امر توصیه نمیشود، چرا که طب ایرانی چای را ضعیفکننده معده میداند و برای افطار مناسب نیست.
به جای آن، بهتر است که با آب جوش و خرما افطارتان را باز کنید تا باعث افزایش رطوبت بدن شود و البته بهطور کلی توصیه میشود که افطار با غذای سبک اتفاق بیفتد؛ چیزی مثل پنیر،گردو، سبزی و... همچنین سویق هم توصیه میشود؛ آردی که از انواع حبوبات مانند گندم، جو، عدس، لوبیا، نخود و... بهدست میآید و فواید زیادی دارد و در آخر یادتان باشد چای بهخودی خود مضعف معده است؛ مخصوصا که همراه با غذا مصرف شود که در این صورت توان هضم غذا را از معده میگیرد./ همشهری