به گزارش صد آنلاین، در مقایسه روغن زیتون و روغن هسته انگور باید بگوییم که هر دو، منبع مهم روغنهای گیاهی هستند که بهدلیل خواص سلامتی و طعم منحصربهفرد در آشپزی و مراقبتهای بهداشتی طرفداران زیادی دارند؛ اما تفاوتهای مهمی هم میان این دو وجود دارد که بسته به نیاز شما میتواند تأثیر زیادی در انتخابتان داشته باشد. با ما همراه باشید تا به بررسی و مقایسه خواص، کاربردها و تفاوتهای این دو روغن مفید بپردازیم.
آیا میتوان از این دو نوع روغن بهجای یکدیگر استفاده کرد؟ و آیا برای سلامتی شما یکی بهتر از دیگری است؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ میدهیم.
روغن هسته انگور و زیتون پروفایل تغذیهای بسیار مشابهی، از جمله محتوای چربی و کالری یکسان (۱۳.۵ گرم چربی و ۱۲۰ کالری در هر قاشق غذاخوری) دارند. تفاوت اصلی بین این دو این است که روغن هسته انگور سرشار از چربیهای چند غیراشباع (polyunsaturated) است؛ درحالیکه روغن زیتون حاوی مقدار بیشتری چربیهای تک غیراشباع (monounsaturated) است.
همچنین روغن هسته انگور نسبت به روغن زیتون ویتامین E بیشتری دارد و در مقایسه با ۱۳ درصد موجود در روغن زیتون، ۲۷ درصد از ارزش روزانه را تأمین میکند. بااینحال میتوان گفت که روغن زیتون و روغن هسته انگور از نظر فواید سلامتی شانهبهشانه هم هستند و عمدهترین دلیل این امر آن است که تحقیقات نشان میدهد هر دو چربی چند غیراشباع و تک غیراشباع، برخلاف چربیهای اشباع، خطر بیماریهای قلبی را بهطور قابلتوجهی کاهش میدهند.
در وبسایت Yahoo چنین نوشته شده است:
یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که در مجله «چربیها در سلامت و بیماری» منتشر شد، نتیجه گرفت که چربی تک غیراشباع موجود در روغن زیتون بهطور خاص به کاهش کلی خطر مرگومیر به هر علت (۱۱ درصد)، مرگومیر قلبی - عروقی (۱۲ درصد)، حوادث قلبی - عروقی (۹ درصد) و سکته مغزی (۱۷ درصد) کمک میکند. در مورد روغن هسته انگور، این مطالعه سال ۲۰۱۰ که در مجله پزشکی PLoS منتشر شد، نتیجه گرفت که جایگزینی چربیهای اشباع با چربیهای چند غیراشباع موجود در روغن دانهها با کاهش کلی خطر تجمعی ۱۹ درصدی در رابطه با بیماریهای قلبی - عروقی مرتبط است.
روغن هسته انگور و زیتون اغلب در محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده میشوند؛ زیرا سرشار از آنتیاکسیدانها هستند. روغن زیتون سرشار از پلیفنول است که در وبسایت دلفین در مورد تأثیر آنها بر پوست اینطور نوشته شده است:
پلیفنولهای موجود در روغن زیتون نقش مهمی در بهبود بافت پوست دارند. این ترکیبات طبیعی تولید کلاژن را تحریک کرده و به این ترتیب انعطافپذیری و استحکام پوست را افزایش میدهند. همین امر میتواند باعث بهبود ظاهر چروکها شود. کلاژن، یکی از مهمترین پروتئینهای سازنده پوست است که با افزایش سن، تولید آن کاهش مییابد. روغن زیتون با تقویت تولید کلاژن، به حفظ جوانی و طراوت پوست کمک میکند.
هر دو نوع روغن دارای خواص مرطوبکنندگی طبیعی هم هستند که به محافظت از سد پوستی کمک و اپیدرم شما را نرم و لطیف میکنند. بههمینترتیب، روغن هسته انگور و زیتون را میتوان در سرمهای مو یافت که به احیای موهای کمآب کمک میکنند.
وقتی صحبت از طعم میشود، تفاوت بین روغن هسته انگور و روغن زیتون کاملاً مشخص است. در واقع، روغن هسته انگور طعم ملایم و خنثی دارد که بعید است تأثیری روی ذائقه شما داشته باشد؛ درحالیکه طعم غنی روغن زیتون که میتواند از میوهای تا تند متغیر باشد، تأثیر زیادی در بهبود طعم غذا دارد. بههمیندلیل، روغن هسته انگور و روغن زیتون برای نقشهای متفاوتی در آشپزخانه مناسب هستند که بعداً بیشتر به آن میپردازیم.
اگر میخواهید از مزایای چربیهای غیراشباع مفید برای قلب موجود در هر دو نوع روغن بهرهمند شوید، باید بدانید چگونه به بهترین شکل از آنها در آشپزخانه خود استفاده کنید. با نقطه دود، یعنی میزان حرارتی که یک روغن میتواند قبلاز شروع به سوختن تحمل کند، شروع میکنیم. روغن هسته انگور با نقطه دود بسیار بالای ۴۲۰ درجه فارنهایت در مقایسه با نقطه دود کمی پایینتر ۳۷۵ درجه فارنهایت روغن زیتون، برنده این رقابت است.
بااینحال، نقطه دود بهتنهایی تصویر کاملی نشان نمیدهد؛ زیرا تحقیقات نشان میدهد که چربیهای چند غیراشباع مفید برای سلامتی موجود در روغن هسته انگور، هنگامی که بهطور مکرر یا برای مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار میگیرند، بسیار ناپایدار هستند و زمانی که این چربیها شروع به تجزیه (یعنی اکسیدشدن) میکنند، دیگر اصلاً برای شما مفید نیستند. بههمیندلیل، روغن هسته انگور برای غذاهای سریعپز با حرارت بالا مانند تفتدادن بهترین گزینه است. همچنین گزینه عالی برای شیرینیپزی، سس سالاد، سس پاستا و سایر دستورالعملهایی است که از روغن پختوپز خنثی بهره میبرند.
در مورد روغن زیتون با توجه به اینکه این روغن در دمای بالا میسوزد، انتخاب خوبی برای سرخکردن عمیق نیست. بااینحال، چربیهای تک غیراشباع موجود در روغن زیتون بسیار پایدارتر از همتایان چند غیراشباع خود هستند؛ بنابراین خطر سلامتی کمی در ارتباط با استفاده از آن برای پختوپز با حرارت بالا وجود دارد. بههمینترتیب، میتوانید برای تفتدادن طولانیمدت و همچنین شیرینیپزی، سس پاستا، سس سالاد و تقریباً هر چیز دیگری که میتوانید تصور کنید به روغن زیتون اعتماد کنید.
علاوهبر پتانسیل قابلتوجه پختوپز، روغن زیتون فرابکر با کیفیت بالا بهدلیل طعم غنی و پیچیدهاش، انتخاب مورد علاقه سرآشپزها برای چکاندن روی انواع غذاهای آمادهشده است.
در مقایسه روغن زیتون و روغن هسته انگور میتوان گفت که هر دو در پختوپز سریع با دمای بالا کاربرد دارند؛ اما برای پخت طولانیمدت، روغن زیتون گزینه مناسبتری است. گرچه هر دو برای سالاد و سس مناسبند، طعم غنی روغن زیتون برتری خاصی به آن میبخشد. از نظر مراقبت پوستی، روغن هسته انگور برای پوستهای مستعد آکنه انتخاب بهتری است. هر دو روغن برای سلامت قلب مفیدند و میتوانند مکمل یکدیگر در آشپزخانه باشند./خبر آنلاین