۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۷
امگا ۳ را زیاد مصرف نکنید/ عوارض جانبی خطرناک در کمین شماست
بازدید:۱۶۰
صد آنلاین | اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامتی شما مفید هستند، اما مانند هر چیز دیگری، مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود.
کد خبر : ۱۴۹۹۴۰

به گزارش صد آنلاین، در حالی که اسیدهای چرب امگا ۳ فواید سلامتی مختلفی دارد، مهم است که به میزان مصرف خود توجه داشته باشید، به ویژه اگر این اسیدهای چرب را از طریق مکمل‌ها دریافت می‌کنید.

 

 

 

دلایل اهمیت اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ چربی‌های ضروری هستند که بدن شما نمی‌تواند به تنهایی آن‌ها را تولید کند، به این معنی که باید آن‌ها را از رژیم غذایی یا مکمل‌ها دریافت کنید. این چربی‌های سالم با کاهش التهاب، کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول، نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارند. آن‌ها همچنین از عملکرد مغز حمایت کرده، غشاهای سلولی سالم را تقویت می‌کنند و برای سلامت چشم مهم هستند. امگا ۳ به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند، خطر بیماری‌های مزمن مانند آرتریت را کاهش می‌دهد و حتی به سلامت روان و به مدیریت شرایطی مانند افسردگی و اضطراب کمک می‌کند.

غذاهای غنی از امگا ۳

چندین غذا به طور طبیعی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و قزل آلا از بهترین منابع هستند. برای کسانی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، دانه‌های چیا، دانه‌های کتان و گردو منابع عالی امگا ۳ به شکل آلفا لینولنیک اسید (ALA) هستند. سایر گزینه‌های خوب شامل دانه‌های شاهدانه و برخی مکمل‌های مبتنی بر جلبک است. گنجاندن این غذاها در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که امگا ۳ مورد نیاز برای قلب، مغز و سلامت کلی را دریافت می‌کنید. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر امگا ۳ بیش از حد مصرف کنید چه از طریق غذا یا مکمل چه اتفاقی می‌افتد؟

با مصرف بیش از حد چه اتفاقی می‌افتد؟

در حالی که مصرف امگا ۳ در حد اعتدال عالی است، مصرف بیش از حد آن‌ می تواند منجر به برخی اثرات منفی شود. این مواردی است که ممکن است اتفاق بیفتد:

افزایش خطر خونریزی

 

امگا ۳، به ویژه آن دسته از اسیدهای چرب گرفته شده از روغن ماهی، دارای خواص رقیق کننده خون هستند که می‌توانند برای سلامت قلب مفید باشد. با این حال، مصرف بیش از حد می‌تواند خطر خونریزی را به ویژه در هنگام جراحت یا جراحی افزایش دهد.

  •  

ناراحتی گوارشی

مصرف بیش از حد مکمل‌های امگا ۳ می تواند منجر به ناراحتی‌های گوارشی از جمله نفخ، اسهال و ناراحتی معده شود. برخی از افراد همچنین ممکن است طعم ماهی در دهان یا آروغ زدن را تجربه کنند که می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد.

فشار خون پایین

امگا ۳ برای کاهش فشار خون شناخته شده که به طور کلی چیز خوبی است. با این حال، مصرف بیش از حد می تواند منجر به کاهش خطرناک فشار خون (هیپوتانسیون) شود، که باعث ایجاد علائمی مانند سرگیجه، غش یا سبکی سر می‌شود، به ویژه اگر دارو برای کنترل فشار خون بالا مصرف می‌کنید.

سیستم ایمنی ضعیف

امگا ۳ در مقادیر زیاد، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را سرکوب کند. در حالی که کاهش التهاب مفید است، مصرف بیش از حد امگا ۳ می‌تواند بدن شما را برای مبارزه با عفونت‌ها دچار مشکل کرده و شما را در برابر بیماری آسیب پذیرتر کند.

مسمومیت ناشی از ویتامین A و D

برخی از مکمل‌های امگا ۳، به ویژه آن‌هایی که از روغن ماهی به دست می‌آیند، حاوی ویتامین‌های A و D هستند. مصرف بیش از حد این ویتامین‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت شود. سطوح بالای ویتامین A می‌تواند باعث تهوع، سرگیجه و آسیب کبدی شود، در حالی که ویتامین D بیش از حد می‌تواند منجر به ایجاد سطوح بالای کلسیم در بدن شده و به طور بالقوه باعث مشکلات کلیوی شود./ همشهری آنلاین 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها