آخرین اخبار
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹
بازدید:۲۰۸
صد آنلاین | از قبض‌های سنگین برق خسته شده‌اید؟ این راهکارهای ساده اما کارآمد به شما کمک می‌کنند که مصرف انرژی لوازم الکترونیکی خود را تا حد زیادی کاهش دهید.
کد خبر : ۱۴۸۳۰۴

۶ راهکار ساده و تضمین‌شده برای کاهش مصرف برق

به گزارش صد آنلاین، تفاوتی ندارد که به‌دنبال کاهش مصرف برق در محیط خانه باشید یا در محل کار یا حتی محیط‌های صنعتی؛ در هر حالت، راهکارهای ساده و کارآمدی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانیم یاد بگیریم که چگونه مصرف برق را کاهش دهیم و تا حد زیادی از مصرف بی‌رویه‌ی انرژی جلوگیری کنیم.

 

 

خرید لوازم‌ خانگی کم‌ مصرف

 اولین و سریع‌ترین راه برای کاهش مصرف برق در لوازم‌ خانگی، خرید لوازمی است که به‌صورت پیش‌فرض، انرژی کمتری مصرف می‌کنند. این مورد به‌ویژه درباره‌ی وسایلی مانند انواع ماشین لباسشویی، یخچال فریزر و ماشین ظرفشویی که زمان کار کردن طولانی‌تری دارند، بسیار اهمیت دارد.

برای کاهش مصرف برق در لوازم‌ خانگی، بهتر است در زمان خرید آن‌ها به‌دنبال محصولاتی با برچسب انرژی A++ یا A++ یا A+ باشید (این رده‌بندی در اغلب لوازم‌خانگی ایرانی به‌صورت کلی با حرف A مشخص می‌شود) و از خرید لوازمی که برچسب B یا پایین‌تر (C یا D یا E یا F یا G) دارند، خودداری کنید.

 

 

خرید هوشمندانه‌ی لوازم سرمایشی و گرمایشی

بسیاری از خانه‌های ایرانیان، در تابستان با کولر آبی خنک می‌شود؛ محصولی ناکارآمد که علاوه بر مصرف بسیار بالای برق، آب زیادی برای خنک کردن هوای در گردش نیاز دارد. استفاده از کولر گازی به‌جای کولرهای آبی، یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش مصرف انرژی در لوازم‌خانگی است. این نوع کولرها برخلاف کولرهای آبی، چرخه‌ی اتوماتیک دارند و با تنظیم دمای محیط، صرفاً در حالتی روشن می‌شود که اتاق گرم شده باشد.

این موضوع درباره‌ی لوازم گرمایشی نیز صدق می‌کند. اگر امکان استفاده از پکیج یا بخاری را در محیط زندگی یا کار خود دارید، خرید بخاری برقی توجیه اقتصادی ندارد، زیرا نه گرمای مناسبی برای کل محیط مورد نظرتان دریافت می‌کنید و نه وسیله‌ای خریده‌اید که یک قبض برق سنگین را به شما تحمیل نکند.

 

 

استفاده از روشنایی LED

لامپ‌های کم‌مصرف، سال‌ها است که در بسیاری از خانه، ادارات و محیط‌های صنعتی، جای خود را به لامپ‌های کم‌مصرف LED داده‌اند. این لامپ‌ها از فناوری خاصی به نام دیود ساطع‌کننده نور (Light Emitting Diode) برای تولید نور استفاده می‌کنند و برخلاف لامپ‌های رشته‌ای، فاقد رشته‌ی فلزی (تنگستن) هستند. این ساختار باعث تولید نور بیشتری توسط این لامپ‌ها تولید می‌شود و با جلوگیری از هدررفتن انرژی الکتریکی به شکل گرما، برق کمتری نیز مصرف می‌کند.

اگر هنوز از لامپ‌های رشته‌ای قدیمی استفاده می‌کنید، بهتر است در قدمِ اول، روشنایی محیط زندگی یا کار خود را با این لامپ‌ها تأمین کنید.

 

 

تمیزکردن دوره‌ای لوازم خانگی

شاید باور نکنید، اما تمیز کردن وسایل برقی مانند یخچال فریزر، هواپز، ماشین لباسشویی، چای ساز، سرخ کن، ماشین ظرفشویی، مایکروفر و حتی انواع اتو، تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق توسط این وسایل دارد.

وجود برفک در یخچال یا چربی‌های جمع‌شده در هواپز و ماکروفر یا حتی رسوب ناشی از املاح آب در مخزن اتو یا ساده‌تر از آن، عدم تعویض کیسه‌ی پرشده‌ی جارو برقی، فشار زیادی به موتور این لوازم خانگی وارد می‌کند و دستگاه با تلاش برای حفظ عملکرد مناسب خود، برق زیادی مصرف می‌کند.

 

 

قطع اتصال لوازم الکتریکی به برق پس از استفاده

دستگاه‌هایی مانند سیستم‌های امنیتی، اعلام حریق یا دوربین‌های مداربسته، به‌صورت ۲۴ ساعته به برق نیاز دارند، اما این قانون درباره‌ی لوازم‌خانگی صدق نمی‌کند. بسیاری از محصولات الکترونیکی مانند تلویزیون یا کیس‌های کامپیوترهای رومیزی، پس از خاموش‌شدن با کنترل یا دکمه‌ی پاور، در حالت استندبای یا آماده‌به‌کار قرار می‌گیرند و همچنان به مصرف انرژی برق ادامه می‌دهند.

اگرچه میزان مصرف برق این لوازم خانگی یا صنعتی، برای هر دستگاه متفاوت است و شاید در نگاه اول، چندان به چشم نیاید، اما زمانی که در یک دوره‌ی یک یا دوماهه به شکل مداوم تکرار شود، مبلغ قابل‌ توجهی از قبض برق شما را به خود اختصاص می‌دهد. ازاین‌رو، توصیه می‌کنیم در زمانی که کاری با وسایل الکترونیکی ندارید، آن‌ها را به‌طور کامل از برق جدا کنید.

 

استفاده‌ی بهینه از ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی

ماشین ظرفشویی و لباسشویی، هر دو جزو وسایلی هستند که چه با کامل شدن ظرفیتشان و چه در زمانی که قرار است چند تکه‌ی کوچک از لباس یا ظرف را بشویند، تقریباً به یک اندازه انرژی الکتریکی مصرف می‌کنند.

به همین خاطر بهتر است تا حد امکان، زمانی به سراغ این وسایل بروید که ظرف یا لباس‌های مورد نظر شما، ظرفیت دستگاه را به‌طور کامل یا تا حد زیادی پر کنند.

علاوه بر این نکته، توجه به مواردی مانند کاهش زمان استفاده از ماشین لباسشویی و ظرفشویی، استفاده از شوینده‌های مناسب، عدم به‌کارگیری قابلیت‌های خاص (مانند خشک‌کنِ لباس) مگر در موارد ضروری، چک‌کردن محل قرارگیری دستگاه (از نظر ارتفاع، عدم تابش آفتاب به بدنه‌ی دستگاه و…) و همچنین، بررسی سلامت دستگاه (موتور، بدنه، اتصال به شیر آب و موارد مشابه) در کاهش مصرف برق این دستگاه‌ها بسیار مؤثر هستند./ عصر ایران
 
 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر