۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
خام خوردن این مواد غذایی و سبزیجات الزامیه
بازدید:۲۳۲
صد آنلاین | طی شدن مراحل پخت گاهی موجب از بین رفتن خاصیت برخی از خوراکی های مفید برای سلامتی بدن می شود پس خام خوردن آنها بهتر است. گاهی یک ماده غذایی پرخاصیت را با پختن بی خاصیت می کنیم.
کد خبر : ۱۴۸۲۱۱

به گزارش صد آنلاین،  همه ما می‌دانیم که میوه‌ها و سبزیجات برای بدن بسیار مفید هستند و هر کدام برای اهداف مختلفی استفاده می‌شود. بهتر است کار‌هایی انجام دهیم که این مواد غذایی و خوراکی خاصیت بیشتری داشته باشند. گاهی اوقات بعضی از مواد در حالت پخته شده و آب پز خاصیت بیشتری دارند و گاهی اوقات بعضی از آن‌ها در حالت خام.

 

چغندر

ریشه چغندر قرمز یک گیاه با محتوای قند بالا محسوب می‌شود، اما خواص فوق العاده‌ای برای بدن دارد، زیرا حاوی فیبر بالا، ویتامین ث، پتاسیم، منگنز، فولات ویتامین b می‌باشد و طیف وسیعی از خواص را درون خود دارد که سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد، تعادل بدن را افزایش می‌دهد، با التهاب مبارزه می‌کند، فشار خون را پایین می‌آورد و از اثرات بد آن‌ها جلوگیری می‌کند. زمانی که این گیاه را می‌پزید تا ۲۵ درصد از فولات آن را از بین می‌برید که برای جلوگیری از نقص‌های جنینی مناسب است. در نتیجه خواص آن را کاهش می‌دهید، پس این ماده را خام مصرف کنید.

بروکلی

کلم بروکلی یکی از مهم‌ترین سبزیجات است که خواص بی شماری دارد و حاوی ویتامین ث، کلسیم، پتاسیم و پروتئین می‌باشد. همچنین حاوی سولفورافان است که در مبارزه با سلول‌های سرطانی، کاهش فشار خون، افزایش سلامت قلب و افزایش آنتی اکسیدان‌ها برای مبارزه با پیری و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و تمام این‌ها در مواردی است که این گیاه را خام مصرف کنید، زیرا خواص آن راحت‌تر جذب بدن انسان می‌شود و هنگام پختن، نیمی از خواص آن را ازبین می‌برید.

پیاز

پیاز یکی از موادی است که نمی‌توانید به صورت درسته آن را مصرف کنید و حتماً باید آن را خورد کنید. داخل پیاز ماده‌ای به نام آلیسین وجود دارد که یک ماده مغذی است و گرسنگی را سرکوب می‌کند و از سرطان جلوگیری خواهد کرد و همچنین سلامت قلب و عروق را افزایش می‌دهد و فشار خون بالا را از بین می‌برد. هر چقدر که بیشتر از این ماده به بدنتان برسانید و پیاز خام مصرف کنید، می‌توانید خواص بیشتری از آن را به بدن منتقل کنید، اما باید یادتان باشد که هم پیاز قرمز و هم پیاز سفید هر دو را مصرف کنید، زیرا هر دو دارای عوامل ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتری هستند و به مبارزه با انواع ویروس‌ها مثل سرماخوردگی می‌پردازند.

فلفل دلمه‌ای قرمز

فلفل دلمه‌ای حاوی ویتامین ث می‌باشد که معمولاً خواص آن شبیه پرتقال، لیموترش و لیمو شیرین است. در واقع با مصرف این ماده به صورت خام می‌توانید ویتامین ث را به صورت روزانه در بدن خود تامین کنید. فلفل دلمه‌ای قرمز خام همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی می‌باشد و منبع غنی از ویتامین b۶، ویتامین E و منیزیم است. البته اگر این گیاه را آب پز کنید، خواص آن را به کلی در اثر حرارت از بین می‌برید، در حالی که قند آن باقی می‌ماند. پس از سرخ کردن، کبابی کردن و آب پز کردن این گیاه مخصوصاً در دمای بالاتر از ۳۷۵ درجه فارنهایت خودداری کنید و آن را خام مصرف نمایید.

آجیل

آجیل حاوی کالری بالایی است و می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و هم چنین منبعی از اسید‌های چرب سالم است که به تعادل رژیم غذایی کمک می‌کند. این چربی‌های ضروری در واقع کلسترول بد را کاهش می‌دهند، خطر ابتلا به کاهش خون را پایین می‌آورند و سلامت قلب را افزایش خواهند داد. پس باید انواع مختلفی از آن‌ها را در رژیم غذایی خود به صورت خام جای دهید، مثل بادام، بادام زمینی، گردو و غیره. برای مصرف این تنقلات هیچ گونه نمک و روغنی به آن‌ها اضافه نکنید. آجیل خام دارای آهن بالا و منیزیم می‌باشد و هیچ روغن مضری ندارد.

تمشک

اضافه کردن تمشک خشک به آجیل می‌تواند خواص فوق العاده‌ای را به شما برساند و یک طعم شیرین و شور را به شما هدیه دهد. متاسفانه تمشک خشک آنچنان که باید به اندازه انواع خام خاصیت ندارد. تمشک در طول فرآیند خشک شدن تقریباً ۲ الی ۳ برابر قند بیشتری دارند و کالری و کربوهیدرات آن‌ها نیز بیشتر است. در نتیجه ویتامین‌های محلول در آب و مواد معدنی آن‌ها هنگام خشک شدن کاهش می‌یابد. پس حتماً از تمشک‌های تازه و خام استفاده کنید تا میزان کالری بدن شما بیش از حد بالا نرود و خواص بیشتری به بدنتان برسد. تمشک‌های فریز شده یا تازه به صورت خام برای صبحانه بهترین انتخاب می‌باشند.

نارگیل

نارگیل خواص اعجاب انگیزی دارد. نوشیدن آب نارگیل خام به مقدار زیاد می‌تواند مایعات بدن شما را تامین کند و گاهی اوقات بهتر از آب معمولی عمل می‌کند. روغن موجود در گوشت نارگیل نیز حاوی چربی‌های سالم است که برای تقویت مغز و قلب مفید است. پس این مواد را به صورت فرآوری شده در شکلات‌ها، پاستا‌ها و ... استفاده نکنید و اگر استفاده کردید، بدانید که به اندازه خام آن‌ها نمی‌توانید از خواصش بهره‌مند شوید. / نمناک

اشتراک گذاری:
ارسال نظر